ירקות אורגניים בחום החורף

נכתב ע"י מגי בתאריך 11 בפברואר 2018

שבוע טוב!

רש"י סיפר שהתזמון של ט"ו בשבט הוא אחרי שירדו מירב הגשמים ואכן מרגיש שהקיץ דוחק ומתפרץ לנו וזה נעים ומרענן וחמים, אבל אני רוצה עוד קצת גשם....

קיווי אורגני, סלי פירות אורגניים, אורגני, הגינה של מגי

אז לפני שהקיץ מגיע והפרי הקסום הזה נעלם,

10 עובדות על הקיווי האורגני:

1.קיווי הוא סיני במקורו והוא הפרי הלאומי של סין יחד עם השיזף. משמעות אחד השמות שלו בסינית הוא "הפרי הקסום".

2."קיווי עסיסי עם ויטמין C" . קיווי מכיל המון ויטמין C, ב 100 גרם יש %240 מהמנה המומלצת של ויטמין C ליום לאדם מבוגר. הרבה יותר ויטמין C מאשר בתפוז. כך הקיווי מאוד תואם את עונתו כלוחם שפעת חזק ונחשב מחזק המערכת החיסונית.

3. יש קשר בין קיווי הפרי וקיווי הציפור!!!

קיווי הוא שמה של ציפור קטנה חסרת תעופה, הציפור הלאומית של ניו זילנד. בניו זילנד, שיושבה רק לפני כ 1300 שנה, לא היו יונקים טורפים יבשתיים, היונקים היחידים היו כאלו שהגיעו בשחייה או תעופה, עד הגעת האדם.

 קיווי אורגני, סלי פירות אורגניים, אורגני, הגינה של מגי

 

המחסור בטורפים יצר עושר של מיני לטאות ועופות. בעופות גם מספר עופות שאינם עפים :) כמו הקיווי.

בשנת 1904 זרעי קיווי הובאו מסין לניו זילנד ע"י מנהלת מכללה לבנות בשם מרי איזבל פרייזר.

הפרי קיבל את השם "דומדמנית סינית", (למרות שאין להם כל קשר בוטני לדומדמניות) אך כשהחלו לייצא אותם לארה"ב בשנות השישים, הרגישו שהשם לא יתקבל בעין יפה בגלל המלחמה הקרה. בחיפושים אחר שם "מוכר" יותר הגיעו לעוף הקיווי הייחודי לניו זילנד, שדומה בקטנותו, בצבעו ובשעירותו לפרי ומשם הפרי קיבל את שמו.

4.הקיווי נחשב כמשתן, מקרר ומרגיע!

5. הקיווי הוא צמח מטפס נשיר, הרגיש לרוחות וקרה.

 קיווי אורגני, סלי פירות אורגניים, אורגני, הגינה של מגי

 

6. הקיווי מקור טוב למגנזיום, לוטאין, אבץ, אשלגן (יותר מבננה) , חומצה פולית וויטמין E (יותר מאבוקדו שלם). הוא גם כוכב בנוגדי חמצון!

7. ב 2 פירות קיווי נמצאים יותר סיבים תזונתיים מאשר בקערת דגני סובין או בתפוח.

8. הקיווי מכיל אינזימי עיכול והעיקרי מביניהם הוא האקטינידין, המסייע בתהליך עיכול חלבונים ובזירוז העיכול במעי בכלל. אינזימים אלו מפחיתים תסיסה ונפיחות במעי ומזרזים את מעבר המזון וההתנקות במעי.

קיווי אורגני, סלי פירות אורגניים, אורגני, הגינה של מגי

9. כדאי לשמור קיווי בטמפרטורת החדר ללא שמש ישירה. אם אינו בשל מספיק לטעמכם, הכניסו אותו לשקית נייר עם תפוח או בננה. במצב בשל הוא יחזיק עוד כשבוע שבועיים במצב טוב ומבלי לאבד את ערכיו התזונתיים!!!

10.לעצלנים שבינינו, אפשר לחתוך קיווי לחצי (לרוחבו) ולאכול בכפית, במקום לקלף..

לבריאות!!!

מאחלת לכולנו שפע של התחלות והתפתחויות חמות אש!!!!

שלכם,

 מגי וצוות הגינה

 

 

צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):

מלפפונים
עגבניות
חסה
ברוקולי
כרובית
בצלים
שומר
פאקצ'וי
סלרי שורש
בצל ירוק

בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:

כרוב
פטרוזיליה
תפוחי אדמה
ודלורית

בסלי הפירות האורגניים:

בננות
פומליות
קלמנטינות
ותפוזים

בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:

פפאיה
ועוד תפוזים