קציצות מנגולד ברוטב לימון | הגינה של מגי

גידולים אורגנים מנטף

"והיו מזונותיך לתרופותיך", היפוקרטס

קציצות מנגולד ברוטב לימון

נכתב ע"י גורה בתאריך 12 במאי 2008

קציצות מנגולד ברוטב לימון

מעדן מהמטבח הסורי, ותודה לבני סיידא

 

לקציצות:

 

1 צרור עלי מנגולד, שטופים ומחולקים לחלק היורק ולחלקים הלבנים

למי שאוכל עם בשר: 600 גר' בשר בקר טחון, אפשר גם עוף טחון

(מי שלא אוכל בשר - פשוט להשמיט)

1 בצל גדול, מגורר גס

1 תפוח אדמה, קלוף, קלוף ומגורר דק

2 ביצה

3-4 כפות פירורי לחם, ייתכן שיותר למי שהשמיט את הבשר

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כפית גדושה בהרט (מי שלא אוהב בהרט, אפשר רק קינמון, אפשר בלי בכלל)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

לרוטב:

1/4 כוס משמן הטיגון

2-6 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

טיפונת פפריקה חריפה

מיץ מלימון גדול

 

 

 

מפרידים את העלים הירוקים מהגבעולים הלבנים - לא לזרוק!!!!

קוצצים דק את העלים הירוקים ומכניסים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מבשלים 4 דקות ומסננים, מצננים היטב, סוחטים, ומעבירים לקערה. אם צריך - אפשר לסיים את הקיצוץ הדק בשלב הזה.

בינתיים:

לערבב את כל שאר המרכיבים.

כשהמנגולד מתקרר - להוסיף ולערבב טוב, מומלץ לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.

יוצרים קציצות עגולות.

 

מחממים במחשבת (עדיף קצת עמוקה) שמן לטיגון, ומטגנים על אש בינונית עד שישחימו.

 

בינתיים, קןצצים את גבעולי המנגולד הלבנים ומפזרים בסיר רחב.

בסוף הטיגון, מוסיפים בערך 1/4 כוס משמן הטיגון, ואז מסדרים מעל את הקציצות המטוגנות.

מפזרים את השום מעל (לפי הטעם מי שאוהב הרבה שיוסיף 6 שיניים, מי שאוהב פחות - 2 מספיק בהחלט)

מתבלים במלח ופלפל, כורכום ושני סוגי הפפריקה

 

מוסיפים 1 ו-1/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה

מוסיפים את מיץ הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב מסמיך

 

 

 


תגים: , ,