HE

EN

שלום יקרים, 22/03/09

שלום יקרים

איזה כיף בגינה!
הכל נכנס לתאוצה בגלל השמש המדהימה. גם מחממת, גם טיפסה בשמים וגם הימים ארוכים יותר.
עכשיו בדיוק הזמן שצריך להיפטר מן העשבים. קשה כי הם כ"כ יפים ומריחים נפלא בשיא פריחתם, אך צריך להספיק לפני שהם מעיפים זרעים על כל הגינה.
היום בניתי מעין טרסה מאבנים ומעצים בשביל להחזיק את הצד המערבי של שני ערוגות מאחורי הבית.
עבודה פיזית, מלוכלכת בשמש, תענוג!

השבוע על כרוב, שנכלל בירקות הכי עתיקים המתורבתים ע"י בני אדם. כחורפי ניפרד ממנו בקרוב (ייתכן שלשמחת חלקכם).

הכרוב נותן את שמו לכל משפחת הכרוביים, משפחה מכובדת ביותר: הכרובית, הברוקולי, כרוב הניצנים, קולרבי, באק צ'וי, כרוב הסיני ועוד.
מחקרים רבים הראו כי ירקות ממשפחת הכרוביים יכולים לדכא סרטן שד, בטן ומעי הודות לפיטוכימיקלים בשם "אינדולים" המצויים בהם.
הכרוב עשיר בברזל, בסידן ובאשלגן. הוא מכיל ערכים גבוהים של ויטמין C, B ו-D.
מיץ כרוב הוא תרופה ידועה לאולקוס.
עלי כרוב מורידים גודש.

כבישת כרוב משמרת מצוין את ויטמין ה C שבו. מאוד קלה להכנה ודרך מצוינת לשימורו. אני מצרפת מתכונים בסוף. הינה קישור לעוד מידע מעניין ומתכונים http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs11-Kaf/Heb-Kaf-Sauerkraut.htm  וגם http://www.gamnon.net/  ראו כרוב

המצרים הקדומים מאוד אהבו את הכרוב ואפילו בנו לכבודו מזבחים. אחריהם היוונים והרומאים העריכו אותו בזכות סגולותיו הרפואיות וכמו המצרים פתחו כל ארוחה במנת כרוב. הם כנראה חשבו גם כמו המצרים שכרוב מונע האנגאובר (חמרמורת בעברית יפה).

יש הסבורים שרומא שרדה בבריאות מצוינת, ללא רופאים (אחרי שהם גורשו) כ 600 שנה בזכות שימושם בכרוב. היפוקרטס, אבי הרפואה הישתמש בכרוב כתרופה ידועה ובימינו עדיין היא נמצאת ברשימת האו"ם של "עשרים המזונות החשובים ביותר בתזונת העולם".

באירופה וברוסיה היה הכרוב אחד הגידולים היחידים שהצליח לגדול בחורף, ולכן תפריטם כלל בעיקר תבשילי כרוב. עד היום מאכלים לאומיים מאזורים אלה מתבססים על כרוב.

בהמשך לסיפור של שבוע שעבר- קאפטן קוק המפורסם היתפאר בבריאות המצוינת של מלחיו וייחס עובדה זו למנת הכרוב הכבוש היומית שלהם.

כל טוב ולהתראות
מגי

הזמנות ותוספות בבקשה עד יום שלישי ב10:00.

אם לא אשמע ממכם , תקבלו כרגיל את ארגזכם
השבוע בארגזים- אם יהיו שינויים אודיע ביום הקטיף/ חלוקה.

מלפפונים

עגבניות

בצל ירוק

חסה

סלק

סלרי שורש או עלים

כרוב

תפוא

גזר

ופטרוזיליה

בגדולים גם:

תרד

מנגולד

פלפל גמבה אדום או צהוב

שומר או לפת

(אולי משהו יוחלף לטובת אפונה סינית)

בסלי פירות:

לימונים ועוד הדרים לרוב.

(אם יהיו בננות ואבוקדו כמובן שאגוון)

היי, אנחנו מחכים לך 🙂