מפארקה

מפארקה

שילוב מנצח של בשר טחון, פול ירוק וזעתר.
2/1 ק"ג בשר בקר טחון
שמן צמחי לטיגון
1 ק"ג פול ירוק קלוף (גרגרי הפול הקטנים הם המתאימים ביותר)
חופן נאה של זעתר קצוץ (טרי אם משיגים, מיובש אם לא)
כמה שיני שום כתושות (אם אוהבים)
מיץ מ-2/1 לימון (לא הכרחי)
3 ביצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי

1. מטגנים ומפוררים את הבשר בסיר כבד עד שיחליף את צבעו מאדום לחום. מוסיפים את הפול ומטגנים יחד כמה דקות. מוסיפים מים כמעט כדי כיסוי, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.

2. מוסיפים את הזעתר והשום, מערבבים וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים (אם צריך, מסירים את המכסה). לאחר שכל הנוזלים התאדו, טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לתבשיל תוך כדי ערבוב, עד שהביצים נקרשות. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. אוכלים חם או פושר.

 

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂