שיטאקי טריות – הפטרייה שלך חזרה

הרומן של בני האדם עם הפטריות מתחיל עשרות אלפי שנים לפני שחר ההיסטוריה. סביר להניח שכבר ההומינידים הראשונים שעמדו והלכו באמצעות שתי רגליים ניהלו מערכת יחסים של אהבה ושנאה עם הפטריות. מחלקן הם למדו להיזהר בדרך הקשה, אחרות ובכללן כנראה גם זני הבר של השיטאקי הם הטמיעו בתפריט שלהם כלקטים ציידים ואחרות הם כנראה למדו […]

Watermelon from the Arava – The Season Begins

In principle, when I am offered watermelon in April, I am suspicious. Spring may have come early this year, but watermelon is a summer fruit and usually before the month of June, watermelons are not at their peak. But every rule has exceptions – in recent decades, new agricultural methods have been developed, including growing […]

אבטיח מהערבה – העונה מתחילה

ברמת העיקרון, שמציעים לי אבטיח בחודש אפריל, אני חשדנית. האביב אמנם הקדים השנה, אבל אבטיח הוא פרי של קיץ ובדרך כלל לפני חודש יוני האבטיחים לא בשיאם. אבל לכל כלל יש יוצאים מהכלל – בעשורים האחרונים פותחו שיטות חקלאות חדשות וזה כולל גידול אבטיחים מתחת ליריעות פוליאתילן. הפיתוח הזה מאפשר לגדל אבטיחים באזורים שנחשבים חמים […]

Black Radish – The Baladi Radish

Through no fault of its own, radish has been tagged as a vegetable lacking sex appeal. The expression 'dry as a radish' has overcome objective arguments such as intense color and sharp, cool, and delicate taste that absolutely invites condescending snobbery. But reality has its own rules. Radish is present in the kitchen but subdued, […]

צנון שחור – הצנון הבלדי

שלא באשמתו הצנון תויג כירק חסר סקס אפיל, הביטוי 'יבש כמו צנון', גבר על טיעונים אובייקטיביים כמו צבע עז וטעם חריף, צונן ועדין שלחלוטין מזמין סנוביזם מתנשא. אבל למציאות חוקים משלה, הצנון נוכח במטבח אך מוצנע ואיש לא כותר לו כתרים כמו לכרובית או העגבניה. כל זה נכון לגבי הצנון המוכר והסגול, כי לבן דוד […]

Spelt Matzah – Matzah with a Twist

As we sang in school: Spring has arrived, Passover has come; and with spring and Passover comes matzah, so for one week we will eat matzah. If we are having matzah, let it be matzah with a twist. Or in other words: matzah made from organic spelt flour. In the last decade, spelt flour has […]

מצת כוסמין – מצה עם טוויסט

איך שרנו בבית הספר: אביב הגיע פסח בא; ועם האביב והפסח מגיעות גם המצות, אז במשך שבועיים נאכל מצות. אם כבר מצות שיהיו מצות עם טוויסט. או במילים אחרות: מצות על בסיס קמח  כוסמין אורגני. בעשור האחרון קמח הכוסמין הפך להיות הקמח הטרנדי והאופנתי החדש, אך קמח כוסמין כשלעצמו אינו דבר חדש. למעשה, הכוסמין הוא […]

Cassava – The Tuber You Don't Know About

After several good years of writing this blog, it is hard to surprise me. Since I am careful about writing each week only what is in stock, the possibilities are limited. Most of the vegetables and fruits you know have already made at least one round here. Therefore, when something truly new reaches us, I […]

קסאווה – הפקעת שאתם לא מכירים

אחרי כמה שנים טובות שאני כותבת את המדור הזה, קשה להפתיע אותי. מאחר שאני מקפידה לכתוב כל שבוע רק על מה שנמצא במלאי שלנו, בגינה, האפשרויות אינן בלתי מוגבלות. רוב הירקות והפירות שאתם מכירים, כבר עשו פה לפחות סיבוב אחד. לכן, כאשר מגיע אלינו משהו באמת חדש, אני מתרגשת. השבוע יש לנו מקרה נדיר כזה, […]

Sweet White Turnip – The Turnip That Will Surprise You

I have told the story of turnip many times, so let me give you the essence: for 2,500 years, turnip provided caloric security for humans in the Middle East and Europe, preventing starvation – we, ungrateful as we are, abandoned it in favor of younger, more exotic tubers that arrived from America in the 16th […]

לפת לבנה מתוקה – הלפת שתפתיע אתכם

את הסיפור של הלפת כבר סיפרתי כמה פעמים, אז תנו  לי לתת לכם את התמצית: במשך 2500 שנים הלפת סיפקה ביטחון קלורי לבני האדם במזרח התיכון ואירופה לא לגווע ברעב – אנחנו, כפויי טובה שכמונו זנחנו אותה לאנחות לטובת פקעות צעירות ואקזוטיות שהגיעו מאמריקה במאה ה-16. כן, בפועל הסיפור של הלפת מורכב יותר ובחלקים מסוימים […]

היי, אנחנו מחכים לך 🙂