בלוגינה
שקדים ירוקים – השקדים שאוכלים ישר מהעץ
אל הפרהיסטוריה של השקד כתבתי בעבר, אך מאחר שזו הדוגמה הבהירה ביותר לאופן בו התרחש התהליך הקדום של ביות צמחים
העונה של השסק כבר כאן מאחר ומדובר באחד מאותם פירות שרצוי לאכול ממש עם הבשלתם, חלון הזמן להנות מהשסק כהלכתו
ארטישוק – הפרח הרומאי שכולם אוהבים
ראשית אפריל היא התקופה המושלמת לחזור ולהיזכר בארטישוק (וכמובן, לחלוט אותו במים חמים ולעשות לו עוד מעללים רבים במטבח), כי
טחינה – הפרוזאק של העולם העתיק
יש מעט מאוד מרכיבי מזון שהצליחו לעשות את הקרוסאובר מהמטבח המזרח תיכוני המקומי אל עולם הקולינריה הבינלאומי, אבל זה בדיוק
עגבניה צהובה -פחות משונה ממה שחשבתם
הידעתם שבארצות הברית עגבניה מוגדרת על פי חוק כ'ירק', למרות שמבחינה בוטנית מדובר בדוגמה קלאסית ל'פרי'. הסיבה לסטייה הזו היא
אבוקדו ריד – מלך הגוואקמולי של קליפורניה
המדור הזה אוהב להציג זנים שהם פרי פיתוח ישראלי, אנחנו באמת טובים בזה ובעזרת תשתית אקדמית וגופים כמו מכון וולקני,