מרק ארטישוק ירושלמי

  מרק ארטישוק ירושלמי- ממטבחה של פיליס גלזר

  מצרכים (6-4 מנות):

  500  גרם ארטישוק ירושלמי בערך בינוניים 
  מיץ לימון
  2  תפו"א בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
  3  כוסות מים
  2 כפות חמאה או שמן זית
  1  בצל בינוני קצוץ דק
  2 ג בעולי סלרי קצוצים דק
  2  שיני שום
  1/2 כוס שמנת לבישול (לא הכרחי)
  מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  1/2 כוס יוגורט, עדיף יוגורט בופאלו

 (כוסברה או טרגון טרי לקישוט (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

מכינים קערה עם מים ו-2 כפות מיץ לימון. שוטפים, מקלפים ושמים את הארטישוקים השלמים במים. שמים את הארטישוקים וקוביות תפו"א בסיר בינוני עם המים ומעט מלח גס, ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהירקות כמעט רכים. 
בינתיים, מחממים חמאה או שמן זית במחבת, מוסיפים בצל, סלרי ושום ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-3 דקות תוך בחישה מדי פעם (אין להשחים – רק לרכך). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר וממשיכים לבשל 10-8 דקות או עד שהארטישוקים ותפוחי האדמה מוכנים. טועמים ומתבלים במלח גס ופלפל שחור. 
גיוון: אפשר להגיש את המרק בשלב זה, או להוסיף שמנת לבישול. אפשר לטחון ולהגיש כמחית. אפשר להגיש עם כף גדושה של יוגורט ועשב תיבול כקישוט.

 

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂