פירה ארטישוק ירושלמי

פירה ארטישוק ירושלמי- ממטבחה של פיליס גלזר

מצרכים (ל-3 כוסות):

1  ק"ג ארטישוקים ירושלמיים 
4  כוסות חלב (אפשר דל שומן)
4  שיני שום שלמות מקולפות
מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור
1  כף חמאה או שמן זית כתית מעולה (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

מחממים את החלב עם השום על אש קטנה. מקלפים את הארטישוקים, שוטפים ומחליקים ישר לחלב. מבשלים בסיר מכוסה כ-25 דקות או עד שהארטישוקים רכים. מוציאים מהחלב בעזרת כף מחוררת ושמים במעבד מזון. טוחנים ומוסיפים מעט מהחלב, אם יש צורך. מתבלים במלח ופלפל. 
גיוונים: אפשר להוסיף לבישול גם קוביות תפו"א או בטטה. אפשר לתבל עם טימין טרי או יבש. אפשר להעשיר את הטעם עם חמאה או שמן זית.

היי, אנחנו מחכים לך 🙂