סלט ארטישוק ירושלמי

סלט ארטישוק ירושלמי צנונית וארוגולה- ממטבחה של פיליס גלזר

מצרכים (4 מנות):

350-400 גרם ארטישוק ירושלמי

2  כפות מיץ לימון
8-6  צנוניות קטנות פרוסות דק
כ-4 כוסות עלי ארוגולה או גרגיר נחלים, ללא גבעולים, או תערובת עלי, תרד וארוגולה
לויניגרט:
1  שן שום כתושה
1/4  כפית מלח עדיף מלח גס אטלנטי
2  כפות חומץ בן יין אדום
1/4 כפית חרדל דיז'ון מוכן
1/2 כוס ו-1 כף שמן זית כתית מעולה
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים ופורסים דק את הארטישוקים. מכסים במים עם מיץ לימון רק עד לכיסוי.
בינתיים מערבבים את כל החומרים לווינגרט בממחה (בלנדר). 
פורסים דק את הצנוניות ומרטיבים עם מעט מהרוטב. פורסים דק את הארטישוקים ומערבבים עם הצנוניות (אפשר לחצות את הארטישוקים והצנוניות לחתיכות קטנות לפני שפורסים).
מניחים את עלי הארוגולה בצלחת גדולה או על 4 צלחות בודדות ומחלקים את תערובת הארטישוק והצנוניות ביניהן. יוצקים כמה טיפות רוטב על כל צלחת ומגישים את יתר הרוטב בנפרד בצד.

 

 

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂