Sprouted Chickpeas – Chickpeas Without Side Effects
This isn't the first time (and certainly won't be the last) that chickpeas are featured in our blog. We're talking about a plant with quite a pedigree, domesticated over 4,000 years ago, likely right here in our neighborhood. Everyone knows their importance in Arab, Egyptian, and Levantine cuisine. Some chickpea dishes that have become flagship […]
חומוס מונבט – חומוס בלי תופעות לוואי
זו לא הפעם הראשונה (ומן הסתם גם לא האחרונה) שהחומוס מתארח במדור הזה. מדובר בצמח עתיר זכויות שבוית לפני למעלה מ-4,000 שנה וזה כנראה ממש פה או בסביבה הקרובה. כולם מכירים את החשיבות שלו במטבח הערבי המצרי הלבנטיני. חלק ממנות החומוס, שהפכו למנות דגל במטבח הזה, כמו מסבחה או משאוושה, הן מנות שגם כל ישראלי […]
Spicy Pepper – An Anti-Bacterial Superhero
Why is the spicy pepper, actually, spicy? This sounds like the question, “Why does a zebra wear pajamas?" By the way, the zebra question has a good answer, but since this blog is about fruits and vegetables and not African wildlife, we'll leave that for now. Let's return to the spicy pepper. As I've mentioned […]
פלפל חריף – גיבור על אנטי בקטריאלי
למה הפלפל החריף, בעצם, חריף? אם זו נשמעת לכם שאלה אידיוטית בנוסח "למה הזברה לובשת פיג'מה?", כדאי שתחשבו שוב. אגב, גם השאלה על הזברה היא ממש לא שאלה אידיוטית ויש לה תשובות טובות, אך לאור העובדה שהבלוג הזה בכל זאת עוסק בפירות וירקות ולא בחיות בר באפריקה, נשאיר אותה כרגע פתוחה. נחזור לפלפל החריף. כמו […]
Parsley Root: The Deeper, The Tastier
The short Israeli winter is at its peak right now. In another month and a half, we'll feel the stirrings of spring, but until then, hardly a day goes by that you won't find a soup or stew of some kind simmering on the stove in my kitchen. What do almost all the soups I […]
שורש פטרוזיליה – מה שיותר עמוק יותר טעים
החורף הישראלי הקצר נמצא עכשיו בשיאו, בעוד חודש וחצי כבר נרגיש את פעמי האביב, אבל עד שזה יקרה כמעט לא עובר יום שלא תפגשו על הכיריים במטבח שלי מרק או נזיד מסוג כזה או אחר. מה משותף כמעט לכל מרק שאני עושה? (עוף, גולש, ירקות כתומים, אפונה, שעועית, כרובית והיד עוד נטויה) – בכולם תמצאו […]
Purple Kohlrabi: A Bulb of Cabbage Flavors
I know I've mentioned the wild cabbage and its modern brassica descendants countless times. Since we have purple kohlrabi in our box this week, one of the family's less common members, I'll address this topic again. But this time, I want to highlight a different, fascinating point. As I've mentioned many times, botanically speaking, all […]
קולורבי סגול – פקעת של טעמי כרוב
אני יודעת שהזכרתי את כרוב הבר וצאצאיו המצליבים המודרניים עשרות פעמים. מאחר שהיום יש לנו בארגז קולורבי סגול, שהוא אחד הנציגים הפחות שכיחים של המשפחה. גם היום אדרש לסוגיה, אבל הפעם אני רוצה להאיר דרכה נקודה מרתקת אחרת. כמו שכבר הזכרתי בהרבה הזדמנויות מבחינה בוטנית כל נציגי המשפחה, הכוללת בין היתר, את הכרוב, הכרובית, הקייל, […]
Dill: A Green Spell
A couple of weeks ago, I wrote about green garlic and delved into the myth of its vampire-repelling properties. This week, our featured herb is dill (though its official name is “Fragrant Anise”), and it seems that in many cultures, dill is also seen as a magical plant with the power to ward off curses, […]
שמיר – כישוף ירוק
לפני שבועיים כתבתי פה על השום הירוק וצללתי קצת למקורות המיתוס הגורס ששום הוא סגולה נגד ערפדים. השבוע מתארח במדור עשב התיבול שאנחנו מכירים בשם שמיר (למרות ששמו הרשמי של הצמח הוא 'שבת ריחני'), אז מסתבר שבהרבה מאוד מקומות גם השמיר הוא צמח שנתפס כבעל יכולות מאגיות וסגולה נגד קללות, מכשפות ושאר מרעין בישין. אחרי […]