Curly Kale – The Supercabbage

I never cease to be amazed by the wild cabbage, a humble leafy plant from the cruciferous family, which grows quietly and peacefully in the rocky areas of Europe, towards the Mediterranean basin. Several thousand years ago, humans who began to adopt an agricultural lifestyle put their eye on it, and then an amazing thing […]

קייל מסולסל – הסופרמן של הכרובים

אני לא אפסיק להתפעל מכרוב הבר, צמח עלים צנוע ממשפחת המצליבים, שגדל בשקט ובשלווה באזורים הסלעיים של אירופה, בואכה אגן הים התיכון. לפני כמה אלפי שנים, בני אדם שהחלו לסגל אורח חיים חקלאי שמו עליו עין ואז קרה דבר מדהים: בתוך כמה מאות שנים כמעט אף אחד לא כבר לא הכיר את כרוב הבר, אבל […]

Green Garlic: A Remedy for Many Things

It's widely known that garlic is a proven remedy for keeping vampires away. In fact, you'll always find bunches of fresh garlic drying in my kitchen, and I swear I've never had a vampire visit. Since both dried and green garlic (which sometimes has a purplish hue) have been discussed here before, and I've already […]

שום ירוק -סגולה להרבה דברים

מן המפורסמות היא ששום הוא בגדר סגולה בדוקה להרחקת ערפדים. עובדה, אצלי במטבח תמיד תמצאו צרורות של שום טרי שאני מייבשת בעצמי, ואני נשבעת לכם שמעולם לא ביקר אותי שום ערפד. מאחר שהשום היבש והשום הירוק (שלעיתים יש לו דווקא מופע סגול) ביקרו פה מספר פעמים וכבר מניתי בהרחבה את הסגולות הרבות של הצמח המופלא […]

Persimmon Roho: The Crembo of Fruits

One of the hallmarks of Israeli winter is the Crembo, that appears on grocery store shelves with the arrival of December. This wintery treat, probably originated from Denmark, consists of whipped egg whites, lots of sugar and coated with chocolate. This newsletter is dedicated to healthy and organic fruits and vegetables. So, we won't be […]

אפרסמון רוחו – הקרמבו של הפירות

אחד מסימני ההיכר של החורף הישראלי הוא הקרמבו, שעם כניסת דצמבר מפציע על דלפקי הצרכניות. הממתק החורפי שכנראה מגיע מדנמרק מתבסס על קרם ביצים מוקצף, הרבה סוכר וציפוי שוקולד. הבלוג הזה מוקדש לפירות וירקות בריאים ואורגניים. אז אנחנו לא נדבר על הקרמבו הזה אלא על קרמבו אחר – אפרסמון מזן רוחו המכונה גם 'קרמבו'. למה […]

Maple Syrup – The Nectar of the Generous Tree

Generally, we strive to source most of the products we bring to the garden from local growers or producers. However, there are cases where this is not possible, such as with Maple syrup. While Maple trees belong to the Maple family, and we do have a close relative here in Israel called the Syrian Maple, […]

סירופ מייפל – הנקטר של העץ הנדיב

ככלל אנחנו משתדלים שרוב התוצרת שאנחנו מביאים לגינה היא תוצרת מגידול או ייצור מקומי. אך יש מקרים שזה לא מתאפשר, כמו למשל במקרה של סירופ מייפל. המייפל הוא אמנם עץ השייך למשפחת האדר וניתן לפגוש בארץ קרוב משפחה שלו בשם האדר הסורי. למרבה הצער זה לא הזן שממנו מפיקים סירופ מייפל. לכן, במקרה הזה החלטנו […]

Lalique Lettuce: A Celebration of Curls

The past year has been tough, even for a confirmed optimist like me. So, I'm trying to find comfort in the little things life throws our way, like the curly-leaf lettuce we received at the garden. Yep, that's me—even lettuce can improve my mood. Especially when it's a Lalique lettuce. I’m happy to present this […]

חסה לאליק – בשבחי התלתלים

השנה האחרונה הייתה קשה גם עבור אופטימיסטית מושבעת כמוני. לכן, אני מנסה להתנחם בדברים הקטנים שהחיים מזמנים לנו, כמו למשל ראש החסה המתולתל שקיבלנו לגינה. כן כזו אני, גם חסה יכולה לשפר לי את מצב הרוח. קל וחומר כאשר מדובר בחסה מזן לאליק. אז כן, השבוע אנחנו עם חסה לאליק, אבל מאחר שלאליק הנה זן […]

היי, אנחנו מחכים לך 🙂