Mango Omer – A Mango Delight
The mango is a wonderful fruit, so it’s no surprise that it appears in our newsletter every summer. I’m not a fan of repetition, so this week, we’ll focus on a variety that I haven’t yet presented: the Omer mango, a homegrown Israeli breed. But before we dive into the Omer variety, which was developed […]
מנגו עומר – בומבה של מנגו
המנגו הוא פרי נהדר, לכן אין פלא שהוא גם מגיע למדור הצנוע שלנו בכל קיץ. אני לא אוהבת למחזר, לכן השבוע נעמיד במוקד זן שטרם ביקר בבלוג – מנגו פיתוח כחול לבן מזן עומר. אחרי שזה נאמר, עד שנגיע לזן העומר שנולד בשדות הניסוי של מכון וולקני בשנות השמונים של המאה הקודמת, אני בכל זאת […]
Big Pearl Grapes – Sweet Green Pearls
The grapevine was domesticated long before the dawn of recorded history. By the time history began to be written in the ancient Middle East and later along the eastern Mediterranean by the Greeks, the vine was already deeply intertwined with human culture. When we talk about the vine as part of ancient history and culture […]
ענבי ביג פרל – פנינים ירוקות ומתוקות
גפן הענבים בויתה עוד לפני שחר ההיסטוריה. כשההיסטוריה התחילה להיכתב במזרח התיכון הקדום; ואז לאורך האגן המזרחי של הים התיכון על ידי היוונים; הגפן כבר הייתה חלק בלתי נפרד מההיסטוריה. כשאנחנו מדברים על הגפן כחלק מההיסטוריה והתרבות הקדומה (וזה נכון במידה רבה לימנו), הכוונה היא כבר לשלב מאוד מתקדם באבולוציה האנושית שלה. כל שכן כאשר […]
Purple Blueberries – A Sustainable Forest Fruit
The Hebrew name for what the world knows as "blueberry" is okmaniyot (אוכמניות). Sometimes I struggle with Hebrew names, but this is not one of those cases. The name "אוכמניות" rolls off the tongue just like the sweet-tart little fruit itself. Although it's a Hebrew name, it actually derives from the ancient sister language, Aramaic. […]
אוכמניות סגולות – פרי יער בגידול בר קיימא
'אוכמנית' היא השם העברי לפרי שבעולם מוכר בשם Blueberry (דובדבן כחול בתרגום ישיר), הרבה פעמים יש לי קושי עם השמות העבריים. זה לא המקרה, השם: 'אוכמנית' מתגלגל על הלשון כמו הפרי הקטן החמוץ מתוק עצמו. אמרתי שם עברי, אך למעשה הוא נגזר מהשפה הארמית האחות הבכירה של העברית, שאמנם היום כמעט נכחדה אך עד אמצע […]
Cashews – The Pretend Nut That Will Make You Want to Samba
Cashews are a wonderful fruit that, in their dried form, are considered a delicacy worldwide. Let's dive into their story. Starting with the term 'nut'—cashews aren't actually nuts; they're fruits. If you're looking for a close relative in the nut kingdom, the closest candidate is the pistachio. However, while pistachios developed and still grow in […]
קשיו – האגוז המתחזה שיעשה לכם חשק לסמבה
הקשיו הוא פרי נהדר שבמצבו המיובש נחשב מעדן בכל העולם. אז בואו נצלול קצת לסיפור שלו. נתחיל בקידומת 'אגוז', ובכן אגוז הקשיו אינו אגוז, אלא פרי. אם אתם מחפשים בן דוד קרוב שלו בממלכת הפיצוחים, הקנדידט הכי קרוב הוא הפיסטוק. אך בעוד הפיסטוק התפתח ועד היום גדל ברמות האסייתיות של טורקיה ואירן, הרי הקשיו בכלל […]
Japanese Eggplant – Longer and Sweeter
There's something magical about Japanese vegetables, like the Japanese eggplant I'm introducing today. On one hand, anyone seeing it for the first time won't be confused – it's appearance is similar enough to recognize it as an eggplant. on the other hand, you haven't seen an eggplant quite like this before. With its slender and […]
חציל יפני – ארוך יותר ומתוק יותר
יש משהו קסום בירקות יפנים, כמו במקרה של החציל היפני אותו אציג היום, מצד אחד אף אחד שיראה לראשונה את החציל היפני לא יתבלבל – הוא מספיק דומה בשביל שנזהה אותו כ'חציל'; מצד שני חציל כזה עוד לא ראיתם כי בצורתו הדקה והמוארכת הוא מזכיר יותר סוג של פלפל. כן, ככה זה עם היפנים הם […]