White Asparagus – A Scepter Worthy of a King

Asparagus, or by its official name 'Asparagus officinalis', is an edible plant whose wild varieties are common from Central Europe to the shores of North Africa and the Middle East. As its name suggests, in addition to being an edible plant, it was considered a popular medicinal plant in the ancient world. Among other uses, […]

אספרגוס לבן – שרביט ראוי למלך

האספרגוס או בשמו הרשמי 'אספרג רפואי' הוא צמח מאכל שזני הבר שלו נפוצים מאזור מרכז אירופה ועד לחופי צפון אפריקה והמזרח התיכון. כמו שמרמז שמו, לצד היותו צמח מאכל, הוא נחשב צמח מרפא פופולרי בעולם העתיק. בין היתר הוא שימש כחומר משלשל ומשתן וכתרופה לצהבת. היוונים והרומאים השתמשו וצרכו אותו כבר במאה השניה לפנה"ס הספירה. […]

Purple Cauliflower – The Secret of Cruciferous Colors

Cauliflower has visited here many times before, but to the best of my recollection, I have not yet dedicated a post to the purple cauliflower, as it is less common in our region. In fact, when I was a child, the only cauliflower I knew was white. On the other hand, when I was a […]

כרובית סגולה – סוד הצבע של המצליבים

הכרובית כבר ביקרה כאן לא פעם, אך למיטב זכרוני טרם הקדשתי מדור לכרובית הסגולה, כי היא פחות נפוצה במחוזותינו. למעשה, כשהייתי ילדה, הכרובית היחידה שהכרתי הייתה כרובית לבנה. מצד, שני כשהייתי ילדה גם לא הייתי מודעת לעובדה, שכל מי שעוקב אחרי המדור הזה יודע לדקלם מתוך שינה, שמבחינה בוטנית אין הבדל בין כרובית, ברוקולי, כרוב, […]

Asian Eggplant – Eggplant with a Twist

If you Google the term 'Asian eggplant', a wonderful world of Asian-style recipes will open up before you. Specifically in  style of Thailand, China, and the Philippines. I definitely recommend moving your culinary cheese in this context, as eggplant is truly a vegetable with a million faces and uses that can both masquerade as many […]

חציל אסייתי – חציל עם טוויסט

אם תגגלו את המונח 'חציל אסייתי', יפתח בפניכם עולם מופלא של מתכונים בסגנון אסייתי. כלומר בסגנון עדות תאילנד, סין והפיליפינים. אני בהחלט ממליצה להזיז הגבינה הקולינרית בהקשר הזה, כי חציל הוא באמת ירק עם מיליון פנים ושימושים שיודע גם להתחזות להרבה דברים אחרים, וגם ניחן בטעם ואופי ייחודיים שאי אפשר לחקות. מצד שני הכותרת של […]

Strawberries – A Sweet Organic Experience

Strawberries are plants from the Rosaceae family, with the fruit from which today's strawberry varieties developed originating from a cross between two different related species, created by a French farmer from Brittany in the mid-18th century. I said 'fruit', but from a technical botanical perspective, it's actually a type of thickened stem. In any case, […]

תות שדה – חוויה אורגנית מתוקה

תות השדה הוא צמח ממשפחת הוורדיים, כאשר מקורו של הפרי שממנו התפתחו זני תות השדה שאנחנו מכירים היום מהכלאה של שני מינים קרובים שונים, שעשה חקלאי צרפתי ממחוז בריטאני באמצע המאה ה-18. אמרתי 'פרי', אבל מבחינה טכנית בוטנית מדובר בעצם בסוג של גבעול מעובה. בכל אופן, 'הפרי' הזה הפך פופולרי ואהוב ואומץ בכל העולם. כתבתי […]

Celery Root – Upgrading Your Soup from the Root

As with the parsley root which visited this column last month, celery root also opens a window into the power of variety diversification, as celery root is quite different from the more popular and crispy leafy celery. Like parsley, celery is also a member of the Apiaceous botanic family. Its wild varieties grow near the […]

שורש סלרי – לשדרג את המרק מהשורש

כמו במקרה של שורש הפטרוזיליה שביקר במדור הזה בחודש שעבר, גם שורש הסלרי פותח לנו צוהר לעוצמה של גיוון זני, כי שורש הסלרי מאוד שונה מסלרי עלים הקריספי והנפוץ יותר. כמו הפטרוזיליה גם הסלרי הוא בן למשפחת הסוככיים, זני הבר שלו גדלים בקרבת אגן הים התיכון ובני האדם השתמשו בו כצמח מאכל וצמח מרפא לפחות […]

היי, אנחנו מחכים לך 🙂