The Turnip: A Root with a Bad Rap
The turnip, a member of the Cruciferous family, has been a staple in the human diet for at least 5,000 years. Likely cultivated in what is now Greece, it played a pivotal role in human history. Despite being highly nutritious and low in calories, making it a very healthy food, it has been consistently perceived […]
לפת – שורש נהדר עם יחסי ציבור גרועים
הלפת הוא צמח ממשפחת המצליבים שבני האדם ניזונים ממנו כבר לפחות 5,000. הוא כנראה תורבת באזור יוון של ימינו, אך למרות שמילא תפקיד מפתח בהיסטוריה האנושית ולמרות שמדובר בשורש מאוד מזין ובעל ערך קלורי נמוך (מה שהופך אותו לבריא מאוד), הוא נתפס נחות ומשעמם. זה התחיל כבר אצל הרומאים, שקוראי המדור זוכרים כבעלי חיבה מיוחדת […]
Dried Pineapple: Nature's Candy
I absolutely love dried fruit, but when it comes to dried pineapple, I'm completely smitten. Don't get me wrong, pineapple is a fantastic fruit in any form – even canned in syrup, but fresh is always best. Fresh pineapple is always a recommended fruit, even in our own garden. But fresh pineapple in Israel is […]
אננס מיובש – סוכריה מהטבע
אני חולה על פירות יבשים, אבל כשזה מגיע לאננס מיובש אני פשוט נעמדת דום. שלא תבינו אותי לא נכון, אננס הוא פרי נפלא בכל מצב צבירה – אפילו בקופסת שימורים בסירופ ובטח בתצורתו הטבעית. אננס טרי זה תמיד פרי מומלץ – גם אצלנו בגינה. אבל אננס טרי בישראל זה גם עסק יקר, בטח אננס מגידול […]
A Tale of the Red Pomelo
Somehow, the pomelo often gets overlooked in the citrus family. Unlike oranges, grapefruits, lemons, and clementines, which are considered classic citrus fruits, the pomelo seems to be the odd one out. Why is that? Perhaps it's because its thick skin makes it a bit more challenging to peel. But the pomelo is actually one of […]
פומלה אדומה – לסתיו חמוץ מתוק
איכשהו הפומלה נתפסת אצלנו כבן חורג לפירות ההדר. בשונה מהתפוז, האשכולית, הלימון והקלמנטינה שנתפסים פירות הדר קלאסיים והפומלה פחות. למה זה קרה? קשה לדעת, אולי זה קשור לזה שקצת יותר קשה לקלף אותה, אבל עובדה. בפועל, הפומלה היא דווקא אחד מפירות ההדר הוותיקים, היא אמנם עברה תרבות, אך בדרום מזרח אסיה עדיין אפשר לפגוש את […]
Honey: The Sweet and the Bitter
Rosh Hashanah is here, and it’s the perfect time to talk about honey, which will soon honor our holiday tables, and the bees that produce it. So, where does the story of honey and bees begin? Well, it all starts on a faraway continent called Gondwana. No, I’m not making this up. Up until about […]
דבש – על המר והמתוק
ראש השנה כאן וזה זמן טוב לחזור לדבש שיעלה השבוע על שולחן החג ולדבורים שמייצרות אותו. אז איפה מתחיל הסיפור של הדבש והדבורים? אז ככה הסיפור הזה מתחיל ביבשת רחוקה בשם גונדוונה. לא אני לא ממציאה, עד לפני 65 מיליון שנה התקיימה בדרום הכדור יבשת ענקית בשם גונדוונה, ואז היא התפצלה והפכה לדרום אמריקה ואפריקה. […]
Red Grapefruit: A Sweet and Cheerful Mutation
Grapefruit is often considered a basic citrus fruit, like lemons, oranges, and clementines—something that has likely grown here for centuries, with wild varieties found in places like Iran and China. Turns out, that’s not the case! Grapefruit doesn’t have any "wild varieties" and actually came to us from the New World. Well, sort of. It’s […]
אשכולית אדומה – מוטציה מתוקה ושמחה
אשכולית נתפסת אצלנו, לצד הלימון, התפוז והקלמנטינה, כפרי הדר בסיסי. משהו שבטח גדל פה מאז ימי הביניים ושאת זני הבר שלו אפשר למצוא באיראן ובסין. מסתבר שלא, לאשכולית אין 'זני בר' היא בכלל הגיעה אלינו מהעולם החדש. בערך, זה לא שבעולם החדש היו פירות הדר, העובדה שהיום האזורים הקריביים מלאים בפרדסים, היא תולדה של יזמה […]