Edamame – Soy, as fresh as it gets.

Last week we presented you the Daikon radish, a Japanese vegetable that in Israel is considered both exotic and anonymous. This week, our garden will speak Japanese again, as we delve into the word of the day: 枝豆, or in the English version – Edamame. Meaning of the name: It literally means "stem beans" (枝 […]

אדממה – סויה, במובן הכי טרי שיש

בשבוע שעבר עשינו לכם היכרות עם צנון הדייקון שהוא ירק יפני שבישראל נחשב גם אלמוני, גם השבוע הגינה תדבר יפנית והמילה שאנחנו נלמד היום היא: 枝豆 או בתעתיק עברי – אדממה. משמעות השם: פול גבעול (כי בשווקי המזרח מוכרים את התרמילים כשהם עדיין על הגבעול). למעשה, מדובר בתרמילים לא בשלים של סויה וזו הזדמנות לדבר […]

Daikon Radish – The Esteemed White Radish of Japan

Culinary is sometimes a matter of geography. Our hero of the day (and this week's box), daikon radish, illustrates this point excellently. Now, at this stage, many of you might not understand what we're talking about, and if you haven't yet peeked at the attached picture, there's a chance you're imagining something else entirely. On […]

צנון דייקון – הצנון הלבן שנערץ ביפן

'קולינריה' זו לפעמים שאלה של גיאוגרפיה. גיבור המדור שלנו היום (והארגז השבועי), צנון דייקון, ממחיש את העניין הזה מצוין. הרי בשלב הזה חלק ניכר מכם לא מבינים על מה מדובר ואם טרם הצצתם בתמונה המצורפת יש מצב שאתם מדמיינים משהו אחר; מנגד, עבור כל זאטוט בן 3 ביפן, צנון דייקון הוא בגדר ירק בסיסי כמו […]

Fresh Green Almonds – Almonds You Can Eat Straight from the Tree

Though I've previously reviewed the prehistory of almonds, it remains the most illuminating example of how humanity's early botanical journey unfolded. Let me shed light on it briefly once more; it's truly eye-opening. Bitter almonds, unfit for consumption, are, in fact, poisonous. You might have heard that cyanide smells like almonds, it is indeed true […]

שקדים ירוקים – השקדים שאוכלים ישר מהעץ

אל הפרהיסטוריה של השקד כתבתי בעבר, אך מאחר שזו הדוגמה הבהירה ביותר לאופן בו התרחש התהליך הקדום של ביות צמחים על ידי האדם אחזור עליו שוב בקצרה זה באמת מאיר עיניים. שקד הבר אינו ראוי למאכל, למעשה הוא צמח רעיל. אם שמעתם שלציאניד יש ריח של שקדים, מדובר בעובדה ולא באגדה אורבנית. מי שיאכל שקד […]

The Loquat of Akko – A Taste of Yesteryear

Loquat season is already here, and it's one of those fruits you really want to savor as they ripen. The window of time to enjoy the loquat at its best is brief, fleeting, and before you know it, it's gone. In the past, I've fondly reminisced about my childhood memories, recalling the majestic loquat tree […]

שסק עכו – שסק בטעם של פעם

העונה של השסק כבר כאן מאחר ומדובר באחד מאותם פירות שרצוי לאכול ממש עם הבשלתם, חלון הזמן להנות מהשסק כהלכתו הוא קצרצר, מצמצתם והוא נעלם. בעבר כבר שיתפתי אתכם בזיכרונות הילדות שלי וסיפרתי על עץ השסק העצום שעמד בחצר של סבתא, לכן בביקור הנוכחי של השסק בארגז שלנו לא אלאה אתכם, הפעם אני רוצה להתמקד […]

Artichoke – The Roman Flower Everyone Loves

April marks the perfect time to rediscover and indulge in the artichoke (and of course, to steam it with boiling water and concoct various culinary wonders in the kitchen) because it's now at its peak. The artichoke provides us with an opportunity to delve into the rich heritage of Italian cuisine and its ancient roots […]

ארטישוק – הפרח הרומאי שכולם אוהבים

ראשית אפריל היא התקופה המושלמת לחזור ולהיזכר בארטישוק (וכמובן, לחלוט אותו במים חמים ולעשות לו עוד מעללים רבים במטבח), כי עכשיו הוא בשיאו. הארטישוק נותן לנו הזדמנות גם לדבר על המטבח האיטלקי ושורשיו הקדומים שמגיעים למסורת הקולינרית הרומאית. אנחנו נוטים להתייחס לאבולוציה של תרבות קולינרית כאל חלק מהמהלך הטבעי של התפתחות התרבות הכללית. זה נכון […]

היי, אנחנו מחכים לך 🙂