Cabbage: Back to Basics
I've mentioned cabbage several times in our newsletter… But when I think of all the times I wrote about cabbage, it was always about the wild ancestor cabbage. It was always in the context of one of its many descendants (partial list: cabbage, broccoli, cauliflower, Brussels sprouts, kale). However, I've never dedicated a full review […]
כרוב: חוזרים לבסיס
הזכרתי בבלוגינה שלנו את הכרוב לא מעט פעמים.. אבל כשאני חושבת הכרוב שסיפרתי עליו היה כרוב הבר וזה תמיד היה בקונטקסט של אחד מצאצאיו הרבים (רשימה חלקית: כרובית, ברוקולי, קלורבי, כרוב ניצנים, קייל), אך מעולם לא הקדשתי סקירה מלאה למי שהוא, ללא ספק, החבר הבכיר במשפחה הזו ראש הכרוב הישן והטוב. כל חברי המשפחה הזו […]
Maggie Tomatoes: The Israeli Spirit of the south
I'll start with an apology – since October 7th, I haven't been able to get back to myself, and I've neglected this newsletter. But the wheat is growing again, and we aren't going anywhere. This time, in an unusual twist, I will review a fruit that you won't find in this week's box. It was […]
עגבניית מגי: רוח העוטף הישראלי
אפתח בהתנצלות, מאז ה-7 באוקטובר, לא הצלחתי לחזור לעצמי וגם את הבלוג הזה זנחתי. אבל החיטה צומחת שוב וגם אנחנו לא הולכים לשום מקום. הפעם, באופן חריג, אני אסקור פה פרי שלא תמצאו בארגז השבועי, הוא היה אמור להיות בארגז ואנחנו מבטיחים שהוא יחזור לארגז בקרוב, אבל לא הפעם. למה? אני מניחה שאתם יכולים לנחש. […]
Avocado Ettinger: The Most Israeli Avocado Out There
I'm always excited to talk about avocados, but this time, let's focus on a specific variety – the Ettinger avocado. The Ettinger avocado is not only the first avocado variety that can truly be called "Israeli," but it's also a beloved and popular fruit, not only in our country but internationally as well. Take a […]
אבוקדו אטינגר: האבוקדו הכי ישראלי שיש
אני תמיד שמחה לחזור לאבוקדו, אבל הפעם אתמקד בזן ספציפי, זן האטינגר. זהו גם זן האבוקדו הראשון שבאמת אפשר לקרוא לו 'ישראלי' וגם, למרות הוותק היחסי שלו הוא עדיין פרי אהוב ופופולרי לא רק בארץ, אלא מבחינה בינלאומית. בואו ניקח רגע ונקדיש קצת תשומת לב לעניין הזה, כולנו יודעים שהחקלאות הישראלית היא בעלת מוניטין עולמי […]
Zucchini – Don't Take It for Granted
Zucchini is one of the most common vegetables in Mediterranean cuisine. In North African kitchens, it's often a main component in the couscous soup. In Turkish and Arab cuisines, it's stuffed with rice and ground lamb, creating a dish known as "Kusa Mahshi." The Italians have turned it into an antipasto superstar. In short, we […]
קישוא – אל תיקחו אותו כמובן מאליו
הקישוא הוא אחד הירקות הכי נפוצים במטבח הים תיכוני. במטבחים הצפון אפריקאים נוהגים לשלב אותו כתוספת לקוסקוס; במטבח הטורקי והערבי נהוג למלא אותו באורז ובשר כבש טחון ולקרוא למעדן הממולא 'קוסא מחשי; האיטלקים שבכלל קוראים לו 'זוקיני' הפכו אותו לכוכב האנטיפסטי. בקיצור, לפי הנוכחות והפאסון, הקישוא מרגיש כמו ירק אותנטי שמלווה אותנו לפחות מאז התקופה […]
Granny Smith Apple: The Apple of Grandma's Garden
Happy New Year! Appropriately timed, I'll dedicate this edition to the apple. These are the days of apples with honey. I won't be writing about apples and holidays like everyone else. Instead, I'm dedicating this edition to a specific variety of apple, a well-known and loved commercial variety that’s been around for a while, and […]
תפוח גרני סמית: התפוח של סבתא
שנה טובה! ואם כבר אנחנו בראש השנה, אז אני אזרום עם העדר והשבוע אקדיש את המדור לתפוח, כי 'תפוח בדבש' וכל הג'ז הזה. אחרי שהחלטתי לזרום עם העדר ולתת כבוד לתפוח, תרשו לא לצאת קלישאה גנרית, כי לא בא לי לכתוב כמו כולם על תפוחים וחגים. לכן, את המדור הזה אקדיש לזן תפוחים ספציפי, אחד […]