מתכון לדלעת הענקית וכן לדלורית: חותכים את הדלועים לפרוסות עבות, או לסהרונים. כשמגיעים לחלל הגרעינים והמצע הרך, כוללים גם אותם בתכולת התבנית. הגרעינים הרכים והמצע מוסיפים טעם ומרקם נפלאים. מכינים משרה: סויה, שמן זית, שום כתוש, חרדל גרגירים, דבש, ,מלח, פלפל שחור גרוס (הוספתי גם סומק לחמיצות מאזנת, אבל אפשר כמובן לימון – כשמחירו יהיה שפוי יותר) מנערים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, מסדרים את הדלועים על מגש, יוצקים עליהם את הרוטב, שיכסה את כל פני הדלעת, גם על התבנית. מעסים עם הידיים ומשאירים כ-1/4 שעה לספיגת הטעמים. אופים כ-45 דקות, הופכים במהלך האפיה, עד שהדלעת רכה ונימוחה. אפשר כמובן להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם ומי שאוהב מתוק, הרי דבש וקינמון יהיו נפלאים גם כן. כמובן שאפשר לאפות לצד בשר או עוף באותה תבנית. אוכלים עם אורז או פסטה או כתוספת לבשר – נפלא.