צנוניות צלויות עם עלי צנון
8 מנות, עבודה: 15 דקות, סה"כ זמן: 45 דקות
רכיבים:
- 3 צרורות צנוניות קטנות עם העלים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
הוראות:
מחממים תנור ל 500 מעלות. מנקים את הקצוות של הצנוניות ושוטפים את העלים; ומייבשים בטפיחות קלות.
במחבת גדולה (שאפשר להכניס לתנור) מחממים את השמן. מוסיפים את הצנוניות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם משחימים קלות, כ -2 דקות. מעבירים את המחבת לתנור וצולים את הצנוניות במשך 15 דקות, עד שפריכות ורכות מבפנים.
מחזירים את המחבת לאש ומערבבים פנימה את החמאה כדי לצפות את הצנוניות. מוסיפים את עלי הצנון ומבשלים על אש בינונית עד שהם קמלים, כ -2 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח. מגישים את הצנוניות מיד.