פסטו עלי צנון אורגניים

פסטו עלי צנון

להכנת צנצנת אחת קטנה, 15 דקות

רכיבים:

• 2 חופנים גדולים של עלי צנון נאים, ללא הגבעולים

• 30 גרם גבינה קשה, כגון פקורינו או פרמז'ן, מגוררת או מגולחת באמצעות קולפן ירקות

• 30 גרם אגוזים, כגון פיסטוקים, שקדים או צנוברים (הימנעו מאגוזי מלך, אשר בסופו של דבר הופכים את המחית למרירה מדי לטעמי)

• 1 שן שום, חתוכה לארבע

• פס קצר של גרידת לימון אורגני חתוך לפרוסות דקות (לא חובה)

• 2 כפות שמן זית, בתוספת יותר כדי לקבל את הסמיכות הרצויה

• מֶלַח

• פִּלְפֵּל

• פלפל צ'ילי טחון

הוראות:

מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון או בלנדר או מיני-קוצץ, ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת חלקה. לרוב יש להוריד את מה שנדבק לצידי הקערה פעם או פעמיים. התוצר הוא פסטו סמיך; מוסיפים שמן ומפעילים עוד פולס קצר עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. (כל זה ניתן לעשות גם עם מכתש ועלי; זה נהדר גם עבור הקארמה וגם עבור השריר התלת ראשי שלך.)

לטעום ולהשלים תיבול ולהכניס לכלי אטום מאויר.

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂