פסטו עלי צנון
להכנת צנצנת אחת קטנה, 15 דקות
רכיבים:
• 2 חופנים גדולים של עלי צנון נאים, ללא הגבעולים
• 30 גרם גבינה קשה, כגון פקורינו או פרמז'ן, מגוררת או מגולחת באמצעות קולפן ירקות
• 30 גרם אגוזים, כגון פיסטוקים, שקדים או צנוברים (הימנעו מאגוזי מלך, אשר בסופו של דבר הופכים את המחית למרירה מדי לטעמי)
• 1 שן שום, חתוכה לארבע
• פס קצר של גרידת לימון אורגני חתוך לפרוסות דקות (לא חובה)
• 2 כפות שמן זית, בתוספת יותר כדי לקבל את הסמיכות הרצויה
• מֶלַח
• פִּלְפֵּל
• פלפל צ'ילי טחון
הוראות:
מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון או בלנדר או מיני-קוצץ, ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת חלקה. לרוב יש להוריד את מה שנדבק לצידי הקערה פעם או פעמיים. התוצר הוא פסטו סמיך; מוסיפים שמן ומפעילים עוד פולס קצר עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. (כל זה ניתן לעשות גם עם מכתש ועלי; זה נהדר גם עבור הקארמה וגם עבור השריר התלת ראשי שלך.)
לטעום ולהשלים תיבול ולהכניס לכלי אטום מאויר.