לפת אורגנית מזוגגת

לפת אורגנית מזוגגת

מתכון של ניר צוק, "מתחם ניר צוק", יפו

מרירותה העדינה של הלפת נעטפת במתיקותו של הזיגוג והתוצאה היא מנה מעודנת ופשוט נפלאה. אם אתם מנסים לשקם טראומת-לפת של מי מיקירכם, בחרו במנה זו.

המרכיבים (ל-1-2 מנות):

2 כפות שמן קנולה

4 לפתות קטנות-בינוניות, קלופות וחתוכות ל-6 פלחים

2 כפות סוכר

1/4 כוס יין לבן

1/4 כוס מים

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר קטן על אש גבוהה, מוסיפים לפתות וסוכר ומטגנים כדקה, תוך ערבוב אקראי, עד להמסת הסוכר.

מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש בינונית-גבוהה, עד לצמצום כמות הנוזלים במחצית.

 מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 15 דקות ומסירים מן האש, כשהלפתות עדיין מעט פריכות. מגישים חם.

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂