לפת אורגנית מזוגגת
מתכון של ניר צוק, "מתחם ניר צוק", יפו
מרירותה העדינה של הלפת נעטפת במתיקותו של הזיגוג והתוצאה היא מנה מעודנת ופשוט נפלאה. אם אתם מנסים לשקם טראומת-לפת של מי מיקירכם, בחרו במנה זו.
המרכיבים (ל-1-2 מנות):
2 כפות שמן קנולה
4 לפתות קטנות-בינוניות, קלופות וחתוכות ל-6 פלחים
2 כפות סוכר
1/4 כוס יין לבן
1/4 כוס מים
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר קטן על אש גבוהה, מוסיפים לפתות וסוכר ומטגנים כדקה, תוך ערבוב אקראי, עד להמסת הסוכר.
מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש בינונית-גבוהה, עד לצמצום כמות הנוזלים במחצית.
מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 15 דקות ומסירים מן האש, כשהלפתות עדיין מעט פריכות. מגישים חם.