סלט יווני עם עלי ריג'לה ופטוש אורגני

נכתב ע"י שרי אנסקי בתאריך 14 ביולי 2013 |

סלט יווני עם עלי ריג'לה:
3-2 חופני עלי ריג'לה
5-3 עגבניות
1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חריף מנוקה ופרוס דק (לא הכרחי)
1 פלפל ירקרק או צהוב חתוך לפרוסות או קוביות
2 מלפפונים קטנים פרוסים (לא הכרחי)
200 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית חתוכה לקוביות או שבורה לנתחים
כ-10 זיתים שחורים
7-6 כפות שמן זית מיץ מחצי לימון או 3-2 כפות חומץ יין
1/2 כפית אורגנו יבש מלח גס

1. שוטפים היטב את עלי הריג' לה פעמיים שלוש בקערת מים. מסננים, מסירים את הגבעולים העבים ומפרידים את העלים עם הגבעולים הדקים לקערת סלט גדולה (אפשר לקצוץ גס).

2. חותכים את העגבניות לפלחים, מסירים את העוקצים הלבנים ומצרפים לקערה עם הבצל, הפלפלים והמלפפונים. מוסיפים בהדרגה את השמן, החומץ או מיץ הלימון ומעט מלח גס. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול וזורים את הגבינה, הזיתים והאורגנו.
3. מערבבים בעדינות ומאפשרים למרכיבי הסלט להשתדך במשך 3-2 דקות לפני שאוכלים עם לחם פריך וטרי.

פטוש: מכינים באותו אופן בצירוף קרעי פיתה קלויה ויבשה משופשפת בשן שום ומוסיפים חופן עלי נענע או זעתר טרי במקום הזיתים והאורגנו (את הפטה כדאי להשאיר).