Ayib be Gomen – תבשיל קייל אתיופי

Ayib be Gomen – תבשיל קייל אתיופי
• המרכיבים
2 צרורות עלי קייל ללא הגבעולים
2 כוסות קפיר (משקה יוגורט) או גבינת קוטג'
½ כפית פלפל שחור
3 כפות חמאה
½ כפית מלח
• ההכנה
שוטפים את הקייל, קוצצים את העלים ומבשלים במים עד שרכים
מסננים וסוחטים היטב
מערבבים את כל מרכיבי התיבול עם הקייל ומגישים

Långkål – קייל מוקרם – תבשיל חובה בשולחנות החג ההולנדים והשבדים
• המרכיבים
2 צרורות קייל
כוס מרק עוף צח
2 כפות חמאה
כוס שמנת
¼ כפית סוכר
מלח ופלפל גרוס
• ההכנה
להפריד את עלי הקייל מהגבעולים, לשים את העלים בסיר גדול, להוסיף מרק עוף ולבשל מעל אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדים, כ-10 דקות.
להוסיף חמאה ולבשל תוך ערבוב כ-2 דקות.
להוסיף שמנת וסוכר, לתבל במלח ופלפל ולבשל עוד כ6-8 דקות
להעביר לקערת הגשה חמימה 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂