עוגת תמרים נאה ובריאה

"עוגת" תמרים נאה ובריאה

 

חומרים למעטפת:

0.5 ק"ג שומשום

1 ק"ג תמר ברהי מגולענים

כף קליפת לימון או תפוז מגוררת

 

חומרים למילוי:

5 תפוחים גדולים

2 בננות או פפאיה

מיץ מלימון אחד

100 גר שקדים מושרים

 

לציפוי: שבבים של שקדים ושומשום

 

איך מכינים:

1. טוחנים את השומשום.

2. מעבדים את התמרים עם קליפת ההדר שבחרתם.

3. מוסיפים את השומשום הטחון לתערובת התמרים.

4. מוציאים ולשים. אם דביק מידי, כדאי להוסיף עוד שומשום.

5. מחלקים את העיסה לשניים ויוצרים 2 עיגולים שקצת גדולים מהגודל הסופי הרצוי.

ועכשיו למילוי:

1. חותכים את התפוחים לרבעים ופורסים דק.

2. טוחנים את השקדים.

3. מוסיפים לשקדים את הבננות / פפאיה ואת מיץ הלימון.

4. מוציאים ומערבבים ביחד עם התפוחים

 

יוצקים את המילוי על אחד מעיגולי התמרים (זה יהיה בסיס העוגה), אך שומרים על מסגרת של כ 2 ס"מ ריקה ממילוי. מכסים בעיגול התמרים השני וסוגרים קצוות.

 

מפזרים למעלה שבבי שקדים/ שומשום או כל אגוז לבחירתכם ומכניסים לקירור במקרר למשך כ 4 שעות

לבריאות!!

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂