אַפּיו – תבשיל סלרי וגזר אורגני ברוטב לימון
המרכיבים ל-4 מנות:
4 שורשי סלרי גדולים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק
2 גזרים, פרוסים
2 כפות שמן זית
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
טיפה סילאן או דבש
להגשה:
מעט עלי סלרי קצוצים
אופן ההכנה:
מאדים סלרי וגזר בסיר עם שמן זית 3-2 דקות.
מוסיפים 1/2 כוס מים, מיץ לימון, מלח, פלפל ומעט סוכר ומאדים עוד כחצי שעה על אש נמוכה עם מכסה, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין שומרים על מרקם יציב.
טועמים ומתקנים תיבול – הירקות צריכים להיות חמצמצים. לפני ההגשה מוסיפים עלי סלרי קצוצים.