מרק עלי צנון אורגניים
רכיבים:
- 4 כפות חמאה
- בצל גדול, חתוך לקוביות
- 2 צרורות עלי צנון (בערך 2 כוסות), שטופים
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 4.5 כוסות ציר עוף ביתי
- 1 כוס שמנת
- מלח גס ופלפל שחור טחון
- 5 צנוניות, גרידה של הקליפה
- פטרוזיליה לקישוט
הוראות:
- בסיר בינוני המיסו חמאה על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים עד לשקיפות, כ -4 דקות. להוסיף עלי צנון ומבשלים עד שהם קמלים, כ -4 דקות. להוסיף תפוחי אדמה וציר עוף ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שתפוחי האדמה רכים, כ -35 דקות.
- בהדרגה העבירו את התערובת דרך מטחנת מזון לקערה בינונית. מוסיפים שמנת תוך כדי ערבוב, ומתבלים במלח ופלפל. מסננים את המחית שהתקבלה דרך מסננת צפופה ודקה חזרה לתוך הסיר המקורי. הרתיחו את המרק על להבה בינונית.
- יש להגיש בעיטור גרידת צנוניות ופטרוזיליה.