סלט שומר ופלחי אשכולית אדומה
3 ראשי שומר צעירים ומנוקים
2 אשכוליות דם
½ כוס פיסטוקים קלויים
לימון וחצי בשלים
1 כף דבש פרחי בר
2 כוסות עלי רוקט עדינים וצעירים ביותר שימו לב, רוקט ולא אורוגולה
פלפל לבן גרוס דק ומלח ים גס לפי הטעם
5 כפות שמן זית עדין
מתכון מאת: ארז קומרובסקי
מתוך: סלטים
מורידים את הגלדים החיצוניים של השומרים, חוצים לשניים לאורכם, ופורסים בעזרת סכין חדה ביותר לפרוסות אורך דקיקות. משרים את פרוסות השומר הדקיקות במי קרח לחצי שעה. מקלפים את האשכוליות, מחלקים לפלחים, ומורידים את כל הקרומים העודפים עד לקבלת בשר אשכולית אדומה נקייה, ללא גלעינים. שוטפים ומייבשים את עלי הרוקט. מסננים היטב את פרוסות השומר ממי הקרח. מתבלים במלח, במיץ לימון ובפלפל לבן. משהים כחמש דקות ומערבבים עם בשר האשכוליות, הדבש ושמן הזית. מוסיפים את העלים העדינים ומערבבים קלות. בוזקים מלמעלה את הפיסטוקים הקלויים ומגישים מיד.