HE

EN

Green Leaves and other colors

 

Every year, around Hanukka, the wide variety of greens deserves its own newsletter.

 עליים ירוקים אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

The term “greens” is not limited to just green leaves and not just lettuce, but to all of the vegetables with leaves that we eat, including those that are not green. To all of those who do not eat the leafy vegetables – I urge you to give them a chance! They are delicious and healthy.

A bit about all of them:

• All of the leafy vegetables are interchangeable in recipes. For example, a Swiss chard casserole is just as good with kale or spinach instead. Kasha(buckwheat groats)is also delicious with cilantro, dill or mint instead of parsley.

• The greens have been proven to prevent or minimize many diseases, including cancers and heart diseases…

• If your leaves are red, yellow, purple… it means that they contain other useful pigments in addition to chlorophyll, the common green pigment. Great!!!

• The chlorophyll is the substance that absorbs sunlight in the plant and drives the photosynthesis process, which produces energy and transfers it to the plant’s organs.

• For us, the structure of chlorophyll is very similar to that of hemoglobin, which is absorbed easily in the blood and purifies and cleans it. The chlorophyll improves the health of the existing cells, it helps the regeneration of healthy new cells and delays the growth of unwanted bacteria and the absorption of unwanted materials.

• Leafy greens are rich with calcium, potassium, magnesium, phosphorus, zinc, iron, and vitamins E, C, A and K. They are full of nutritional fiber (those that evacuate the waste from our body) and folic acid.

• You can eat them all fresh (salads, sandwiches, etc) or cooked (steamed, sautéed, stir fried, in soups, baked in casseroles, etc.)

• A slight cooking will make their taste more subtle.

• Chop and cook them minimally and as close to eating time as possible.

• When cooking with them, add them at the end.

• Store them dry in a bag in the fridge until use.

Let’s make some order…. Who is who?

Please welcome the wide range of greens available now:

Broccoli leaves, similar to kayle

עלי ברוקולי אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

Kayle, mother of Cabbage. Superfood! Comes in diffrent colors and shapes

עלי קייל אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית  עליים ירוקים אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית  עליים ירוקים אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

Swiss chard, green and red, from the Amaranthaceae family, just like beet leaves.

 

 עלי מנגולד אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

Bok Choi, red and green, from the Cruciferae family.

עלי פאקצ'וי אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית   עלי פאקצ'וי אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

 

Cיhinesse Cabbage

כרוב סיני אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

Roket, also from the Cruciferae family. It has a bitter taste.

 עלי רוקט אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

New Zealand spinach (not really a spinach), the only one that should not be eaten raw.

 עלי תרד ניו זילנדי אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

Turkish spinach, from the Amaranthaceae family.

 עלי תרד תורכי אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

 

Mizuna from the Cruciferae family.

 עלי מיזונה אורגניים, הגינה של מגי, ירקות אורגניים עד הבית

And, of course, there are many others, and you can also eat the leaves of those veggies whose leaves are not the main delicacy, such as broccoli, cauliflower, etc.

Have a week of green and other colors, healthy and fresh.

Maggie, Michelle and the garden team

 

I expect in this weeks baskets (draft only):

 

Red chard

 

Cauliflower

 

Sweet Potatoes

 

Onions

 

Lettuce

 

Beets

 

Curly parsley

 

Tomatoes

 

Cucumbers

 

And eggplant

 

 

 

Larger ones also:

 

Celery

 

Fennel

 

Kohlrabi

 

And Dill

 

 

Fruit baskets:

 

Strawberries!

 

Clementines

 

And Sweeties

 

 

 

Larger ones also:

 

Kiwi

 

And pomelo

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂