מתכון א'- מתאים להכל ורק למה שיש (חוץ מחסה ומלפפונים אולי) פעם בשבוע לפחות אנחנו אוכלים כזה וזה אף פעם לא יוצא אותו דבר או משעמם.
המרכיבים: כל מה שיש : קישואים, בצל, חצילים, דלעות, סלרי, כרוב, גזר, תפו"א, בטטה, עגבניות…פטרוזיליה, כוסברה, עירית, נענע, שום, בצל ירוק, כרישה, ריג'לה, בזיליקום..
שוטפים הכל.
מערבבים בשמן זית את עשבי הטיבול.
חותכים לקוביות גס את הירקות ושמים במגש.
שופכים על הירקות את תערובת עשבי הטיבול והשמן.
מטבלים במלח ופלפל
ולתנור….
מתכון-ב' תבשיל ירקות בחלב קוקוס (שוב מתאים להכל)
המרכיבים: כל הירקות שיש, כל עשבי התבלין שיש ושום ובצל (אם יש)
קופסת שימורים של חלב קוקוס.
בסיר גדול מטגנים את הבצל והשום בחמאה ומוסיפים את כל שאר הירקות.
מוסיפים את חלב הקוקוס, אפשר גם קצת מים אם חסר נוזל. מטבלים.
מוכן כשרך לאכילה!