הי
בגלל שאני לא נמצאת השבועיים, אם לא תרצו ארגז אנא הודיעו לי עד שלישי ב 6:00. להזכירכם התוספות היחידות להשבוע ולהבא הם היבשים (אורז, עדשים, שעועית, אזוקי, מש, חיטה וחומוס) נבטים כרגיל ותמיד! אם לא אשמע ממכם תקבלו את ארגזכם הרגיל.
השבוע, מכיוון שאני לא מתאפקת ומאוד רוצה לראות מה קורה בגינה, חברה שלי מרג'ולן צילמה. אז אני משתפת אותכם בסיור הווירטואלי שלי. מצטערת שזה לא בגוף המייל, לא הצלחתי…
השבוע בארגזים שעועית צהובה. מאוד מתאים לביקורי בארה"ב מפני שהשעועית (phaseolus vulgaris) הינה ילידת אמריקה ואחת משלושת ה"אחיות האמריקאיות"- שעועית, תירס (אולי בשבוע הבא) ודלעת/קישוא, (שנמצאות בארגזים כבר כמה שבועות.) כל אלה גודלו כבר לפני 7,000 שנה והרכיבו את רוב הדיאטה של האינדיאנים- האמריקאיים המקוריים. שעועית ותירס=קטניה ודגן, מרכיבים חלבון מלא. עד לגילוי אמריקה לא היו ידועים זני שעועית באירופה (ייתכן שפה שוב קולומבוס לקח פעולה). השנה כבר קיבלתם שעועית הילדה- הרחבה, ושעועית ירוקה וצהובה. בקרוב תצטרף השעועית התאילנדית הארוכה ואולי יש הזוכרים אותה משנה שעברה. הילדים שלי רבים עליה…
השעועית הירוקה, אני מתכוונת לזו שאוכלים עם התרמילים ולא הזנים המגודלים רק עבור הפולים היבשים שלהם, מתחלקת מבחינתי לשני קבוצות. המטפסת והשיחית. השיחית בדר"כ כלל נותנת מחזור או שניים של קטיף מרוכז והמטפסת נותנת עונה ארוכה יותר של פרי. לכולם פרחים פרפרניים שהופכים לתרמיל ובו הזרעים -השעועיתים שלנו.
השעועית כמו כל הקיטניות מסייעות לטיוב האדמה. ע"י סימביוזה עם בקטריה מסוימת היא קושרת חנקן באדמה בצורה זמינה לגידולים שגדלים אִתה או אחריה. אצלי היא נזרעת גם בחלקות ה"בעיתיות" כי גם אם לא תניב לנו הרבה פרי היא תעזור לשיפור פוריות האדמה. הזנים המטפסים יכולים להישתל יחד עם אחותם התירס והיא תשמש להם כעמוד הדליה. לאחר הגידול הצמחים ייקצרו ללא השורשים והצמח עצמו יוצנע באדמה או פשוט ישאר שם. בתוך החומר האורגני הזה, הגידול הבא יזרע או ישתל.
כשהשעועית טריה אפשר פשוט לנשנש אותה ללא בישול, אך אני מצרפת מתכונים בסוף למעוניינים. השעועית היא ירק בעל ערך תזונתי גבוה למדי. היא עשירה בחלבונים, בברזל, בוויטמין A ו-C ובחומצה פולית.
מתגעגעת,
שלכם
מגי
בארגזנו השבוע:
עגבניות1 ק"ג
מלפפונים1ק"ג
פלפל-800 גרם
מלון -יחידה
דלעת אישית
חסה
בצל ירוק – אגד
תפוח -אדמה -1 ק"ג
שעועית צהובה 300 גרם
פטרוזיליה
—
בגדולים תוספת של :
סלרי
בזיל
ובצל לח