תמיד בסביבות חנוכה, מגוון העליים הרחב בגינה מחייב מייל שבועי.
לא רק עלה ירוק, לא רק חסה , פטרוזיליה ותרד. ..
קצת על כולם: כל הנרתעים- כדאי לתת להם צ'אנס!
*ניתן לאכול את כולם טריים חיים או מבושלים/ מאודים/ מוקפצים/ ממורקים/ בפשטידות….
*בישול יעדן את טעמם.
*ניתן להחליף בין כולם במתכונים. לדוגמה פשטידת מנגולד עם עליי קייל/ תרד במקום. בורגול עם כוסברה/ שמיר/ נענע במקום פטרוזיליה…
* הירוקים בעלי יתרונות מוכחים במניעת מחלות סרטן רבים, מחלות לב, סוכרת…
*אם הירוקים שלכם אדומים, צהבהבים, סגולים…סימן שמצויים בהם עוד פיגמנטים מועילים חוץ מהפיגמנט הירוק השולט, כלורופיל. מצויין!!!
הכלורופיל הוא זה שקולט את אורה של השמש בצמח ומניע את תהליך הפוטוסינזה המייצרת אנרגיה ומעבירה אותה לכל חלקי הצמח.
מבחינתנו לכלורופיל מבנה דומה מאוד להמוגלובין ולכן נספג בקלות בדם, מטהר ומנקה אותו. הכלורופיל משפר את בריאות התאים הקיימים, הוא תורם להתחדשות תאים בריאים וחדשים ומעכב צמיחת חיידקים לא רצויים וספיגת חומרים לא טובים.
* ירקות עליים עשירים בסידן, אשלגן, מגנזיום, זרחן, אבץ, ברזל, וויטמיני A, C, E ו-K. הם מלאים בסיבים תזונתיים (שהם אלו שמפנים את הפסולת מגופינו), חומצה פולית…
*קצצו ובשלו כמה שפחות וכמה שסמוך לזמן האכילה.
*בבישולם הוסיפו אותם ממש בסוף.
*שימרו אותם יבשים בשקית במקרר עד לצריכתם
בואו נעשה סדר…מי זה מי?
קבלו את מגוון הירוקים הרחב שיש עכשיו:
עלי ברוקולי, דומים מאוד לקייל
קייל, האימאמא של הכרוב. מזון על! מגיעה בכל מיני צבעים וגדלים
מנגולד ירוק ואדום, ממשפחת הסלקיים, ממש כמו עלי סלק.
כרוב סיני
פקצ'וי אדום וירוק, ממשפחת המצליבים
רוקט, ממשפחת המצליבים. מריר.
תרד ניו זילנדי (לא באמת תרד) היחיד שמומלץ לא לאכול טרי
תרד תורכי, ממשפחת הסלקיים
מיזונה, מצליב
שבוע ירוק וצבעים אחרים, מבריא ורענן
מגי, מישל וצוות הגינה
צפוי לנו בסלים השבוע (טיוטות בלבד):
מנגולד אדום
כרובית
בטטות
בצל
חסה
סלק
פטרוזיליה מסולסלת
עגבניות
מלפפונים
וחציל
בגדולים גם:
סלרי
שומר
קולורבי
ושמיר
בסלי פירות:
תותים!
קלמנטינות
ופומליות
בגדולים גם:
קיווי
ופומלה