צנוניות מוקפצות
4 מנות, זמן הכנה: 20 דקות
רכיבים:
- 4 צרורות צנוניות עם העלים (1 ק"ג)
- 2.5 כפות חמאה
- 1 כפית מלח (מלח ים רצוי)
- 1 שן שום, טחון
- 3 כפות עירית טרייה, קצוץ
הכנה:
מנתקים את העלים מהצנוניות וקוצצים גס. מנקים את קצוות הצנוניות וחותכים לאורך לפלחים.
מחממים כף וחצי של חמאה במחבת כבדה על אש גבוהה עד שוך הקצף, ואז מקפיצים את הצנוניות עם מלח, תוך בחישה, עד שהן פריכות ורכות, כ -12 דקות. מעבירים לכלי סגור כדי שישארו חמים, מכוסה חלקית.
מקפיצים את השום בחמאה שנותרה במחבת כבדה על אש גבוהה, תוך בחישה, עד שריחני, כ -30 שניות. מוסיפים עלי צנון וממשיכים להקפיץ, תוך ערבוב, עד שהעלים קמלים, בערך 1 דקה.
מחזירים את פלחי הצנוניות למחבת ומוסיפים את העירית.