לפת אורגנית כבושה

לפת אורגנית כבושה

החומרים:

1 ק"ג לפת

1 סלק קטן

מלח (כפית לכל כוס מים)

1 כף חומץ

כ-6 כוסות מים

אפשר גם- לימון, שום, פלפל חריף

 

אופן ההכנה:

רוחצים היטב את הלפת והסלק ופורסים אותם לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ.

מניחים את פרוסות הסלק בתחתית הצנצנת, עליהן מניחים את פרוסות הלפת, ועליהן שופכים 1 כף חומץ.

(ניתן לערבב בפנים גם חתיכות לימון, שום, פלפל חריף, עלי דפנה…)

מכסים במי מלח – כפית לכל כוס מים, לפי גודל הצנצנת.

סוגרים כך ששום ירק לא יבלוט מהמים- אפשר עם משקולת (שקית עם מים) או עם שמן זית.

ניתן להתחיל לטעום מיד, אחרי כשבוע מומלץ להכניס למקרר.

היי, אנחנו מחכים לך 🙂