לפת אורגנית כבושה
החומרים:
1 ק"ג לפת
1 סלק קטן
מלח (כפית לכל כוס מים)
1 כף חומץ
כ-6 כוסות מים
אפשר גם- לימון, שום, פלפל חריף
אופן ההכנה:
רוחצים היטב את הלפת והסלק ופורסים אותם לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ.
מניחים את פרוסות הסלק בתחתית הצנצנת, עליהן מניחים את פרוסות הלפת, ועליהן שופכים 1 כף חומץ.
(ניתן לערבב בפנים גם חתיכות לימון, שום, פלפל חריף, עלי דפנה…)
מכסים במי מלח – כפית לכל כוס מים, לפי גודל הצנצנת.
סוגרים כך ששום ירק לא יבלוט מהמים- אפשר עם משקולת (שקית עם מים) או עם שמן זית.
ניתן להתחיל לטעום מיד, אחרי כשבוע מומלץ להכניס למקרר.