HE

EN

פירות אורגניים

מזג אויר הפכפך הוא זמן נהדר להיזכר (מהארגון לחקלאות אורגנית):

תות שדה אורגני, פטל אורגני, סלי פירות אורגניים עד הבית, הגינה של מגי

 "למה הפרי האורגני נרקב לי כל כך מהר ?!?
כמעט כל צרכן אורגני נתקל בתסכול מפרי או ירק שנרקב בתוך ימים ספורים, לפני שהספקנו לצרוך אותו. בעוד שהורגלנו שפרי או ירק קונבנציונאלי מחזיק אפילו שבועות. מה גורם לתוצרת האורגנית להירקב מהר יותר?
ובכן, השאלה הנכונה היא מה גורם לתוצרת הקונבנציונאלית להישאר טרייה הרבה מעבר למה שתכנן הטבע?
חיי מדף ארוכים הם שאיפה של כל בית אריזה, קמעונאי, משווק וצרכן. כדי להאריך את חיי התוצרת הקונבנציונאלית פותחו מגוון תכשירים כימיים שבאים להאריך חיי מדף, בעיקר קוטלי פטריות או תכשירים הורמונאליים. הקבוצה הראשונה של התכשירים מכילה מגוון של קוטלי פטריות שעלולות להתפתח לאחר קטיף וקיים מגוון של חומרים ומנגנונים של רעילות לתכשירים אלו. חלקם של קוטלי הפטריות הם סיסטמיים, כלומר: חודרים לתוך הרקמה ופועלים בתוך הפרי ולא על פני השטח (ולכן גם אם תשטפו את הפרי במים וסבון החומר נשאר בפנים). כיוון שישנן פטריות שונות שעלולות להתפתח באחסון לעיתים נהוג לשלב מספר חומרי הדברה. קבוצת החומרים השנייה היא הורמונאלית שתפקידה לבטל תהליכי הבשלה טבעיים בפרי שגורמים להתרככות ובכך מאפשרת אחסון ממושך (1-MCP וכד'). שתי שיטות עיקריות נהוגות ליישום חומרי ההדברה וההורמונים הסינטטיים: ריסוס על פני הפירות או טבילה באמבט המכיל את קוטלי הפטריות. שילוב של חומרי הדברה כנגד מחלות ופטריות והורמונים אשר מעכבים תהליכי הבשלה טבעיים הם הגורמים העיקריים לחיי המדף הארוכים של הפרי הקונבנציונאלי. מיותר לציין שכל החומרים הללו אסורים בתכלית האיסור בגידול אורגני. פרי וירק אורגני נקטפים וזהו! אז מה לעשות? תאכלו אורגני טרי, בריא ובעונתו."

ועכשיו ממש עונת השפע 🙂

לבריאות!
מגי וצוות הגינה

 

צפוי לנו בארגזי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):

השבוע סלק לבן J
כרוב
כרישה
בצל ירוק
דלעת יפנית
חסה
מלפפונים
עגבניות
עגבניות שרי
פטרוזיליה
קישואים

בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:

תרד
סלרי
שומר
שמיר

 

בסלי הפירות האורגניים:

מלון
משמשים
נקטרינה

 

בסלי הפירות הגדולים, גם:

בננות
ותותים

היי, אנחנו מחכים לך 🙂