קישואמאניה!
כשמגדלים בגינה מתרגלים לאכול לפי הקטיף ולא לפי הרגלים או רצונות שהיו קיימים לפני אותו הקטיף…. מתרגלים לחוסרים או לשפע וגם לסופר שפע של גידול מסויים. בכדי שלא יבוזבז צריך לאכול אותו, לשתות אותו, לחלק ולתרום אותו, לייבש אותו, לבשל, להחמיץ, להקפיא….
משפחת הדלועים היא בהחלט המשפחה השלטת עכשיו, בעונה זו. בה נכללים המלונים, אבטיחים, מלפפונים, קישואי הקיץ וקישואי החורף.
קישואי הקיץ הם אותו הפרי שאנו מכירים בשם "קישואים". הם קישואי קיץ מכיוון שבשטח פתוח הם נקטפים בקיץ ונאכלים בקיץ. להבדיל מקישואי החורף המגיעים להבשלה מלאה בקיץ וניתן לשמרם לשימוש בחורף. קישואים אלו נקראים על ידינו בשפה עממית – דלעות.
שם כל הקישואים, ילידי אמריקה, באחת משפות האמריקאים המקוריים היה משהו דומה לסקווש (שמם באנגלית עד היום) שמשמעות המילה היא משהו כמו "שאוכלים אותו חי".
כמה מתאים להיזכר בזה כאשר יש מחסור במלפפונים.
כמה כדאי עכשיו לשלבם סתם ככה בסלט. זה עובד. זה טעים. נסו זאת ☺
והינה כמה מתכונים כי זה לא תמיד פשוט להצליח להשתמש במה שהאדמה נותנת ללא תכנון מראש ☺
שיהיה שבוע טוב ומלא בכייפים חדשים ותחילת חופש גדול!
לבריאות!
מגי וצוות הגינה
סלט קילופי קישואים חיים בסיסי (שניתן לגוון באינסוף דרכים)
סלט עגבניות שרי וקישואים אורגניים
צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):
חסה
כרישה
מלפפונים…מקווה…
קישואים 🙂
עגבניות
פטרוזיליה
תרד ניוזילנדי
נענע
בצל ירוק
תירס..מקווה
בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:
עגבניות שרי
פלפלים
חציל באלדי
בסלי הפירות האורגניים, צפוי:
אבטיח אישי
בננות
ומלון
בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:
ענבים
ושזיפים