HE

EN

אגס אורגני, פרי השבוע

אגס אורגני בסלי הפירות האורגניים שלנו 

אגס –סופר פרי! קח פרי אורגני ותהיה לי רגוע ובריא 🙂 

אגס אורגני בסל פירות אורגניים הביתה, הגינה של מגי, אורגני עד הבית 

 

 

האגס כונה ע"י הומרוס, מתנת האלים ומאז נחשב למזון מותרות בחצרו של המלך לואי ה14.

 

בימינו האגס מוכר כאנטי אלרגני, שופע ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. האגס מתאים כמאכל מגיל ינקות עד זקנה.
סגולותיו: מקרר, משתן ועושה פלאים לריאות ולעור. 

קבלו את האגס, מבין הפירות האורגניים של העונה הזו.  מתאים בדיוק!!

עץ אגס אורגני בסל פירות אורגניים הביתה, הגינה של מגי, אורגני עד הבית

 

האגס הינו עץ נשיר קטן ויפה ממשפחת הורדיים, שמוצאו באזור פרס.

בארץ מצוי זן אחד בר- ה"אגס הסורי". כמה שהוא יפה בפריחה!!   הוא נחבא בין שאר עצי החורש ומתבלט רק בחודשים מרץ, אפריל, כאשר הוא מכוסה כולו בפריחה לבנה מרהיבה. פירותיו קטנים עד 4 ס"מ, בהבשלה צבעם צהוב או חום, ואז הוא טעים וטוב למאכל.  פרי זה נאכל מימים ימימה.

עץ אגס אורגני בסל פירות אורגניים הביתה, הגינה של מגי, אורגני עד הבית

 

האגסים המתורבתים שאנו מכירים פותחו ותורבתו לפני כ 3,000 שנה על ידי היוונים.הומרוס כינה את האגס "מתנת האלים" והרומים הם אלו שהפיצו אותו בכל אגן הים התיכון.  במאות הקדומות באירופה הוא נחשב כמזון אצילים ומותרות.

בימינו האגס זמין לכולם ומחזיק בתוכו שלל יתרונות בריאותיים:

חייב להתחיל במרקם הקל לאכילה המתאים גם לתינוקות ולמבוגרים, יחד עם מתיקותו המזמינה.  האגס מסדיר פעולות מעיים ונחשב אנטי אלרגני. 

ברפואה העממית האגס משמש לטיפול באלרגיות ובעיות עור, לניקוי וקירור הריאות, להקלה על שיעול והוצאת ליחה – מתאים מאוד לשיעול הנפוץ בעונה הזו.  (השיעול, היא הדרך של הגוף להוציא רעלים, פסולת וחיידקים מדרכי הנשימה) ע"פ הרפואה הסינית לאגס תכונות מקררות וממריצות את הריאות, כך שהאזור נשמר לח ונקי מחיידקים.

באגס גם מצויים:

ויטמין A, ויטמין C, חומצה פולית, נוגדי חמצון, ויטמינים מקבוצת B וסיבים תזונתיים רבים. כמות גדולה של אשלגן, החיוני לשמירת לחץ דם תקין, תפקוד מערכת העצבים והשרירים.  זרחן, סידן ומגנזיום וכמות נמוכה של נתרן התורמת לאיזון נוזלי הגוף.

הקליפה- היא מכילה את רוב העושר התזונתי אז איכלו אותה!

עץ אגס אורגני בסל פירות אורגניים הביתה, הגינה של מגי, אורגני עד הבית

 

 למין התרבותי של האגס כ5000 זנים, השונים זה בזה בתכונות כמו גודל הפרי, צבעו, צורתו, כמות הסוכר שבו, הציפה…

בארץ גדל זן תרבותי עיקרי אחד, שנקרא ספדונה.  הזן יובא לארץ בשנות ה30 מאיטליה ע"י זוג מעין חרוד.  הזן נקלט טוב בגלל שהינו פחות רגיש להיעדר קרה בחורף.  עץ האגס רגיש לחום ולשמש ישירה וצריך את קור החורף.  פרחי האגס דורשים הפריה מעץ אחר בכדי להפוך לפירות.

"לבלבו אגס וגם תפוח…" פירות אורגניים כמובן.

עם כל זה, איכשהו האגס חייה בצלו של התפוח 🙁 (שגם אותו אנחנו מאוד אוהבים טרי ובעונתו)  ואני מנחשת שזה בגלל שיותר קל לשווק את התפוח, בעל חיי המדף הארוכים, אותו ניתן להשיג כל השנה ובכל מקום- אחרי שעבר כל מיני תהליכי שימור (לא עלינו) ומסעות ארוכים…(גם לא עלינו)  שניהם בני משפחה ממשפחת הורדיים ונקראים פרי מדומה, כי החלק אותו אנו אוכלים, איננו השחלה הבשלה (החלק עם הזרעים) אלא החלק מסביב. 

אז נצלו את זמן האגס האורגני 🙂 איזה יופי שהיא מגיעה בדיוק בזמן!

טיפים במטבח:

זכרו שכדאי ליהנות מהעושר התזונתי של האגס, אוכלים אותו יחד עם הקליפה.

בכדי למנוע התכהות האגס אחרי שחתכתם אותו- הזליפו קצת מיץ לימון

 (או ליים אורגני, – השבוע התחיל! :))

אגס הולך ממש טוב בסלט ירקות!

אגס הולך ממש טוב עם גבינות!

ניתן להחליף את התפוח באגס במתכונים.

לבריאות!

מגי וצוות הגינה (:

צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):

עגבניות
מלפפונים
חסה
תרד תאילנדי
כרישה
בצל
חצילים
תירסים
דלורית
עגבניות שרי צהובות

בסלי הירקות האורגניים הגדולים:

תפוחי אדמה
דלעת
בזיל
מלון

בסלי הפירות האורגניים:

ענבים
מלון

בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:

אגסים
ושזיפים

היי, אנחנו מחכים לך 🙂