את הגשם תן רק בעיתו, ובאביב פזר לנו פרחים… (מילים: אבי קורן)
העונה לבקשת גשמים בעיתם כבר נגמרה, אבל הפרחים מפוזרים להם בכל עבר. יש עדיין קצת רקפות, לצד שלל פרחי הקיץ שכבר הרימו ראש חייכני. איזה תענוג לראות את הכל מתרחש בזמנו, בזמן הנכון לו, ולא לחינם אומרת הברכה היהודית – "שיהיה בשעה טובה". בשעה שטוב לדבר לקרות, שיש ממנו ברכה… מדהים בעיניי איך הטבע מסתדר כך שלכל דבר יש את הזמן שלו, והוא בסינרגיה עם כל דבר סביבו – עונת ההמלטות של בעלי החיים באביב, נדידת הציפורים בסתיו (יום אחד אני אבין איך הן מסתדרות בלי GPS ובלי להתווכח מי מוביל את הלהקה), השפע שמביא איתו האביב והקיץ, והרגע שהוא יודע לפנות את מקומו לבוא הסתיו והחורף (בערך בשלב שבו כולנו מרגישים שאי אפשר עם החום הזה אפילו עוד יום אחד). הכל זז בקצב הנכון , מסתדר עם כל האלמנטים סביבו, כמו ציור פרקטלים אינסופי….
גם הגוף שלנו יודע למצוא את המקום והזמן הנכונים לו ולאותת עליהם. איזה תענוג זה ללכת לישון כשעייפים ולא "למשוך" על קפה עד שמסתיימות כל המשימות ההכרחיות… איזה תענוג לאכול כשרעבים, לא לפני – כי חייבים, ולא אחרי כי לא הספקנו. בזמן הנכון. לדעתי, ככה הגוף שלנו התרגל להתנהג המון שנים, וכך הכי טוב לו, והוא יודע לאותת לנו על כך, בבריאות טובה ובהרגשה שמחה. אולי עוד כמה מאות שנים נוכל ללבלב גם אם נישן ביום ונהיה ערים בלילה ונצרוך בעיקר קולה וביסלי, אם נוכל לשרוד עליהם עד אז כדי שהגוף יתרגל להתייחס אליהם כאל אוכל מזין, אבל עד אז – כדאי שנקשיב למה שהגוף מבקש מאיתנו עכשיו.
המסורות המזרחיות, הסינים וההודים לכל הפחות (לגבי השאר אני לא כל כך יודעת…) גם יודעים שהתזונה צריכה להתאים את עצמה לעונות השנה. מה שכדאי לאכול בקיץ – לא מטיב עם הגוף בחורף וההפך. וגם אנחנו יודעים את זה, אם רק נקשיב לקצב הצמיחה הטבעי של המזון סביבנו, ולא זה הגדל תחת תנאים מלאכותיים לחלוטין – קל לראות שהפירות של החורף, הם כמובן לא הפירות של הקיץ. כמו שאומרים – חכם השביל מההולך בו, והטבע מציע לנו את מה שהכי בריא לגוף לצרוך באותה תקופה של השנה.
מגוון הפירות האורגניים בחנות קצת מבאס עכשיו: בעיקר פירות הדר שנשארו מהחורף, פפאיה אורגנית, בננות אורגניות, אבוקדו אורגני..פירות הקיץ עדיין לא הגיעו. כלומר, הם עדיין לא הגיעו אלינו – במקומות בהם מוכרים פירות שעברו סוגים שונים של טריקים ושטיקים כדי לגדל אותם מחוץ לעונתם, הם כבר נמצאים (קצת בוסר, אולי מהונדסים, אולי מרוססים, ממש לא מבינה בזה אך זה בטוח לא טבעי, שם הם נמצאים) או שגדלו ביבשות אחרות ונקטפו לא יודעת מתי, נארזו, טסו, הפליגו…. קל לראות שעוד לא הגיעה שעתם של האפרסקים, הנקטרינות, הדובדבנים, המשמשים והשזיפים שגדלים באופן טבעי – הרי הם ממשפחת השקדיות שרק לא מזמן סיימו לפרוח, ועכשיו עמלות על הפירות שלהן, שנראים חמודים וירקרקים. הפירות האורגניים הנשירים האלו פורחים רק אחרי השקדייה, שפריחתה מבשרת לשאר שכבר הגיע הזמן להתעורר וללבלב, כך שבזמן שהיא עומדת בשיא פריחתה, השאר רק שותים קפה של עצים במאמץ להתעורר – אז איך נוכל לצפות לפירות טבעיים, איכותיים ואורגניים כבר עכשיו?
כמו שיודע לדקלם בן ה-5 של חברה שלי – "רגע רגע סבלנות לא קונים בשום חנות" (והוא נורא מבסוט מעצמו כשהוא מדקלם, והפנים המנומשות שלו מרוכזות ממש וחמודות). וגם אנחנו נתאזר בעוד קצת סבלנות לקראת שפע הפירות של הקיץ, שיהיה רצון שיגיעו אלינו בשעתם ובמועדם, ובשעה טובה… שיתנו לנו בדיוק את מה שהגוף שלנו יצטרך אז ובינתיים נזין את עצמנו ממה שהטבע מציע לנו עכשיו, כי הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים.
לבריאות!
שלכם,
מגי וצוות הגינה
צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):
כרישה
סלרי
קייל
בצלים
קישואים
חסה
עגבניות
מלפפונים
תפוחי אדמה
גזרים
פטרוזיליה
בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:
רוקט
מנגולד
סלקים
כוסברה
בסלי הפירות האורגניים:
בננות
תפוזים
פפאיות
בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:
תות שדה
בננות
תפוזים