שבוע טוב!
גם אתם מרגישים את זה?
תקופת יולי-אוגוסט זכתה לכינוי "עונת המלפפונים", בתור כינוי לעונה שבה שום דבר, אבל שום דבר, לא מתרחש. באותו אופן אפשר היה לקרוא לעונה הזו "עונת האבטיחים", או "עונת המנגו", או "עונת הירוקים העצובים" – מה שלא היה משנה את העובדה שבאמת המגוון של הפירות והירקות האורגניים מצומצם מאוד, מבחינת מה שקורה בחנות. בשיא עונת החום הזו, כמו בכל שנה, הגינה נכנסת לשינת הקיץ שלה. ממש כמו שיש שנת חורף שבה הטבע מתכרבל, מצטמצם, מנסה בכל הכוח לשמור על תפוקה מינימלית עד שיגיעו זמנים פשוטים יותר. באירופה הקרה החורף מאוד מאתגר את הגידולים והיבולים, ואילו אצלנו – צריך להתמודד עם החום. כשיש שלג . ברד ספונטני שיורד לנו בגינה מדי כמה שנים בדרכ יש נזק שמצליחים להתמודד איתו יחסית, אבל דווקא עם החום הזה, משיא הקיץ ועד סימני סתויות אין כ"כ מה לעשות. רק לחכות שהעונה תתחלף… מזל שבזמן הזה יש הרבה מנגו ואגסים מתוקים ומשמחים….
ה"סייסטה" הזו אופיינית לגינה בתקופה הזו בכל שנה. ממגוון הפלפלים הצבעוניים – נשאר רק נציג אחד; כנ"ל גם לגבי העגבניות. אפילו משפחת הדלועיים הרחבה כבר "עשתה את שלה" וקשה למצוא גידולי אבטיחים, מלונים וקישואים… הירוקים עצובים (בטח עצובים! מי ישמח לעמוד בגבעולים דקים ועלים עדינים פרושים בחוץ כל היום בחום הזה?) ואין ירקות שורש, שניהם חורפיים. כן מצליחים לגדל אותם בקיץ אבל לא בשיא הקיץ בחום שכזה.
כמובן שאני מדברת רק על "גידולים אורגניים" איכשהו בחקלאות הקונבנציונלית (ממש לא מתאים שקוראים לזה ככה) הם מצליחים, אבל ממש לא בא לי אפילו לשמוע איך ולהתבאס… העונה האורגנית של ירקות ופירות מאוד התארכה בשנים האחרונות ומבחינתי זה ממש מספיק. קצת סבלנות 🙂 זה אפילו טוב להתגעגע לגידולים ואז לקבל אותם בעונתם כשממש טוב להם וטועמים ורואים את זה עליהם.
בקיצור, מאתגר. מי שמלווה אותנו מעל שנה, יודע שככה זה כל שנה – שיא הקיץ, המגוון דל. (העסיסיות והמתיקות חוגגים אבל) צריך להתאזר בסבלנות ולהבין שאחרי כל צמצום בא השפע, וזה אפילו יותר כיף לקבל אותו אחרי שחיכינו לו כל כך.
חוץ מזה, בעצם לא הכל כל כך קודר. יש לנו מלאי פירות נפלאים לתקופה הזו – מתאימים לעונה ולכן – גם מדוייקים למה שהגוף צריך. יש המון מנגו טעים ומדהים, יש אננס אורגני (יש לפחות לקוחה אחת שכבר מכניסה אותו לארגז דבר ראשון כשהיא נכנסת לחנות)
יש מגוון מדהים של דלעות,
אגסים טעימים-טעימים, רימונים ותפוחי עץ קריספיים. ואם כבר מדברים על תפוחי עץ – היכונו לעונת התפוח בדבש!
ראש השנה לא רחוק בכלל, ואם יתחשק לכם להעניק למישהו מתנה טעימה, אורגנית ומשמחת לבב אנוש – לנו יש כמה רעיונות: אננס, תפוח ורימון אורגניים ארוזים בסלסלה, סלסלת מוצרי טיפוח טבעיים (אפשר דאודורנט, שמפו, קרם ידיים, או קרם הגנה), לוח שנה בגינה, יערת דבש ארוזה עם תפוח ירוק רענן… בקיצור, גם עכשיו יש שפע שמתאים בדיוק לעכשיו!
הדבש שלנו- הדבש של עידו, מגיע בחלקו מהדרום והכוורות שלו נשרפו מעפיפון תבערה!!!
בכדי לתמוך בו, הזמנתי אקסטרא מלאי וכמובן כולם מוזמנים להשתתף 🙂
לבריאות!
שלכם,
מגי וצוות הגינה
צפי לסלי הירקות האורגניים שלנו (טיוטה בלבד):
חצילים
שעועית ירוקה תאילנדית
כוסברה
תירסים
עגבניות
מלפפונים
דלעת
תפוחי אדמה
חסה
וריג'לה
בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:
בטטות
בצלים
פטרוזיליה
ושמיר
בסלי הפירות האורגניים:
אגסים
ומנגואים
בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:
תפוחים משני צבעים!!