כוכב זורח בתוך סל הירקות האורגניים.
קרמבולה אורגנית וגם אנונה אורגנית הן צמד חמד מטעה. שתיהן נראות מבחוץ כמו פרי רגיל לחלוטין, לא יוצא דופן ולא מרגש. לא מכוסה נצנצים, לא זורח בצבעי הקשת, אפילו לא שולח רמזים של ריח מטריף מירכתי החנות, כמו למשל שהאננס או והגויאבה יודעים לעשות. אבל כשחותכים מהם פרוסה וטועמים… וואו. עושר של טעמים שמציף את החיך. הקרמבולה, קריספית יותר כלפי הקצוות ועסיסית מבפנים, חמצמצה ומלאת מיץ, ואילו האנונה מתוקה-מתוקה, שילוב טעמים של תות-בננה-ואפרסק בפרי אחד.
את הקרמבולה האורגנית בעונתה קשה לפספס בכל סלי הפירות – היא זו שגונבת את ההצגה בעיצוב הצלחת, כוכב מאיר שפרוס בינות הפירות האחרים. הקרמבולה שומרת על מראה אופנתי שתמיד מתאים לעונה, עם גווני הצהוב –כתום שלה: יחד עם הגזר שבדיוק עכשיו יוצא טרי וקראנצ'י מהאדמה, התפוזים והקלמנטינות שמתחילים למלא את האף בנתזים של קליפות הדר מרעננות ואת מראה העיניים בפלחים כתמתמים מזמינים. הקרמבולה האורגנית גם שומרת על איפוק ותזמון קצרים – העונה שלה לא ארוכה, רק עד שיגיע הקור האמיתי (היות והיא מגיעה אלינו מארצות אסיה, עץ ירוק עד, היא לא ממש מחבבת קור), ולפעמים היא נעלמת גם קודם – עם בוא הרוחות החזקות הפרי נושר מהעץ…
למרות שקיים מגוון רחב של מיני קרמבולות, שצבען נע מלבן עד כתום, וטעמן חמצמץ עד מתוק, באר ץ מגדלים שני זנים: קרי, וגולדן סטאר. שני הזנים הללו מתגמלים על סבלנות, היות והם הכי טעימים בהבשלה מלאה, כשהפרי הכי כתום-עמוק, והקצוות מתחילים להתכרכם מעט. מנעד הטעמים הרחב של קרמבולה אורגנית הופך אותה לרכיב שמתאים למגוון מאכלים – כתוספת רעננה ומפתיעה בסלט, כבסיס ללפתנים, ריבות ועוגות, וגם סתם – בשייק (מתכון מעניין לליקר קרמבולה תוכלו למצוא כאן: http://rosenblatt-brothers.blogspot.com/2010/05/blog-post.html)
כיאה לפרי שמגיע אלינו לפני החורף, היא עמוסה בויטמין C ובאבץ, כדי לתת תמיכה טובה למערכת החיסונית וטיפול מונע וטבעי לגוף כולו. היא גם מכילה ויטמין A, B, אשלגן ושפע רכיבים אחרים שהופכים אותה לפרי חביב ביותר על תושבי אסיה, שאוכלים את הפרי כדי למנוע עצירות, שיעול, פצעים בפה ושאר מרעין בישין.
שבוע עסיסי, מתוק ורגוע
לבריאות!
שלכם,
מגי, וצוות הגינה
צפי לסלי הירקות האורגניים שלנו (טיוטה בלבד):
רוקט
חסה
עגבניות
מלפפונים
תפוחי אדמה
שעועית
צנוניות
תפוחי אדמה
דלוריות
דלעת, חתיכה
בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:
מיזונה
תרד ניו זילנדי
בטטות
פטרוזיליה
בסלי הפירות האורגניים:
תפוזים
פומליות
קרמבולות
קלמנטינות
בסלי הפירות הגדולים, גם:
בננות