HE

EN

…אם במשפחה שלכם מתלהבים במיוחד מהחורף

כל בני משפחת הכרוביים משוגעים על החורף.

איך שצונחות הטמפרטורות והגשם מתחיל לדפוק לו בחלון, החיוך עולה על שפתיהם, הם מתמתחים ונראים מבסוטים מתמיד. טיפות של גשם על התפרחות שלהם רק מחמיאות להם לפריזורה וגם הבוץ עושה להם נעים בגב. זה , כמובן, בהשוואה לקיץ שמוציא מהם את המיץ, תרתי משמע –  בזמן שהחסה מתחילה לאותת על מצוקה כשהיא מגדלת עמוד פריחה, הכרוב והברוקולי נראים כאילו עברו עליהם ימים הרבה יותר יפים, המזיקים חוגגים עליהם כשחמים ונעים בחוץ…. בקיצור זו משפחה של חורף. במרכז ומזרח אירופה, היכן שגדל המון כרוב ומשמין לו בנחת, מכינים איתו מאכלים מאוד מגוונים. כמו שנאמר, כשמה שיש לך ביד הוא פטיש – כל העולם נראה כמו מסמר? אז כשיש לך ביד כרוב, כל העולם נראה כמו… מתכון בשילוב כרוב. אפשר לבשל אותו, לטגן, להכין ממולאים, כרוב כבוש (על כך בהמשך) וגם להכין איתו מאפים (ומי שלא טעם פירושקי עם כרוב – פשוט מפספס…).

הכרוביים הם גם משפחה מאוד מאוחדת – כל אחד מהחברים בה יכול לעזור בהאבקה של שאר חברי הלהקה. הם כולם נוצרו כצאצאים גאים לכרוב הבר – הברוקולי, הקייל, הקולרבי, כרוב הגינה והכרובית. את הברוקולי, אגב, גילו בארץ רק בשנות ה-80, וגם אז הפלא הזה הגיע ארצה רק במצב קפוא. אם זה לא כל כך עושה לכם חשק להוסיף אותו לארוחת הערב שלכם – אתם בדעה אחת עם ג'ורג' בוש האב המנוח, שהכריז בזמנו שהוא לא רואה שום סיבה לאכול את הירק הזה, שהכריחו אותו לסיים מהצלחת בתור ילד. איגוד החקלאים האמריקאי חשב שיהיה זה משעשע בתור תגובה לשלוח לו 10 טון מהירק הנפלא הזה – שלמרבה השמחה אשתו דווקא חיבבה.

מה יותר טוב מכרוב אורגני? כרוב אורגני כבוש! אם אתם במקרה שוקלים הסבה מקצועית לעיסוק בשוד ופיראטיות (כאלו שמפליגים בים, נוטים לסבול מיחסי ציבור גרועים לגבי רטיות על העיניים, רגלי עץ וקרסים במקום יד) – כדאי שתתחילו להתמקצע בהכנת כרוב כבוש, היות והוא יהיה אחד ממקורות המזון היחידים שיוכלו לספק לכם את הויטמינים שהחיוניים שתצטרכו, כדי להימנע ממחלות שהיו באופנה פעם, כמו צפדינה. לחילופין, גם את הפועלים שבני את החומה הסינית האכילו בהמון כרוב כבוש, כמעט מאותן סיבות. גם אם אין לכם שאיפות לבלות את רוב זמנכם על סיפון רעוע באמצע ים בחיפוש אחרי צרות, זו עצה טובה – להכין בבית ולאכול כרוב כבוש. זה שנמכר בחנויות נגזר דינו להיות מפוסטר, ולכן הוא חסר את כל אותם החיידקים הפרוביוטיים המעולים שמביאים שמחה ונחת למערכת העיכול שלנו. כבשתם כרוב, וכשפתחתם את הצנצנת גיליתם שמה שבפנים תוסס? מעולה! תהליך יצירת החיידקים הפרוביוטיים הצליח.

למרות שכרוב שורד לפחות שבועיים במקרר, חבל לתת לו לחכות – כרוב אורגני טעים מתחיל לאבד מהטעם המתקתק ומהקראנצ'יות האופיינית לאורך זמן. הכרוב הלבן מעט יותר חריף מהכרוב האדום, שהוא בעצם סגול. את הצבע נותן לו פיגמנט האנתוציאנין, שהוא נוגד חימצון מאוד חזק – וגם רכיב יעיל לבדיקת רמת החומציות של תמיסה, בניסויים בשיעורי הכימיה בבית הספר…

אם מתחשק לכם לנסות מתכון פשוט ממש אבל קצת לא שגרתי – כאן יש אחד על סטייק כרוב

 

לבריאות!

שלכם,

מגי וצוות הגינה

 

וצפוי לנו בסלי הירקות האורגנים (או הפירות..):
עגבניות
חסה
מלפפון
תרד  
אבוקדו
מנגולד
סלרי עלים
לימון
תפוחי אדמה
קישוא
 
בסלי הירקות האורגנים הגדולים:
בצל
פטרוזיליה
סלק עלים
בסלי פירות האורגנים:
תפוזים
קלמנטינה
בננה
קרמבולה
 
בסלי הפירות האורגנים הגדולים:
פקאן
פומלית
אשכולית לבנה
 
מזכירה לכולם, שאפשר לבצע הזמנות אישיות על פי בחירתכם אצלנו באתר…
 
ובנוסף, למי שבסביבה – מהיום פתוחים גם בימי א, מאחת בצהריים…

וצפוי לנו בסלי הירקות האורגנים (או הפירות..):

עגבניות

חסה

מלפפון

תרד  

אבוקדו

מנגולד

סלרי עלים

לימון

תפוחי אדמה

קישוא

 

בסלי הירקות האורגנים הגדולים:

בצל

פטרוזיליה

סלק עלים

 

בסלי פירות האורגנים:

תפוזים

קלמנטינה

בננה

קרמבולה

 

בסלי הפירות האורגנים הגדולים:

פקאן

פומלית

אשכולית לבנה

 

מזכירה לכולם, שאפשר לבצע הזמנות אישיות על פי בחירתכם אצלנו באתר…

 

ובנוסף, למי שבסביבה – מהיום פתוחים גם בימי א, מאחת בצהריים…

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂