HE

EN

והנה מתחיל החופש – מה אוכלים?

יש כמה סימני היכר לכך שהקיץ הזדחל ובא, התגנב והגיע.

קודם כל, כידוע, מתחיל להיות חם יותר. חם ברמה שבודקים את מזג האוויר למחר כדי לדעת מה כדאי ללבוש. חם במידה שבה המייבש בבית מתחיל להיות הרבה פחות רלוונטי מהמאווררים ומהמזגן – חם במידה שבה אם שוכחים להשקות את העציצים פעמיים ביום (כדאי להשאיר גם קערת מים לחתולי הרחוב) הם נראים עצובים מאוד. חם במידה שגורמת לנו לתהות למה באמת לא אוגנדה, מה הסיכוי ששם חם כמו כאן.

בשלב מסויים מתחילים גם לחשב את כמות הימים שנשארה עד חגי תשרי, וליתר דיוק – עד סוכות, כי אחר כך כבר יורד החשק לברוח מכאן לשוויץ. סימן שני הוא המדוזות. יש אתר לבדיקת הימצאות המדוזות, ולמי שמתכנן לנסוע לים ולא אוהב להתרחץ בחברת בעלי חיים שכ-90% מגופן עשוי מג'לי עוקצני, מומלץ להתעדכן בו (אם אתם בכל זאת מאלו שלא רצים על פני הגלים במקרה של מפגש עם מדוזה, בכל זאת מומלץ לקחת אתכם לחוף קצת חומץ). סימן שלישי, במיוחד אם יש לכם ילדים לפני גיל בגרות בבית שיצאו לחופש בקול תרועה וטקס סיום, הוא העובדה שעכשיו צריך לדאוג ל-3 ארוחות ביום. כל יום.

אז מה אוכלים בחופש הגדול? יש כאן כמה גורמים שכדאי לקחת בחשבון. קודם כל, היות וחם – מאכלים קלים, שמתאימים לתפריט של תזונה ים תיכונית יהוו את הבחירה הטובה ביותר. פחות בצקים, יותר ירקות ופירות. דבר שני – סביר להניח שכל הורה מעדיף שהילד שלו יאכל מזון טרי, מזין ומשביע, ואילו השיקולים של הילדים הרבה פעמים מסתכמים במידת הזמינות של האוכל במקרר, עם העדפה לטעמים חזקים. זו הסיבה שכל כך קשה לנו לנצח פיצה, או כל מזון אחר שהוטבל במחזקי טעם… שיקול שלישי הוא כמות הזמן שמצריכה הכנת המזון. היות והילדים לרוב בבית, והם עשויים לרצות לנשנש כל הזמן, ואילו ההורים לרוב לא מקבלים פטור ממקום העבודה שלהם, או בונוס בצורת מבשלת ביתית – כדאי לחשוב על אפשרויות להכנת ארוחות ונשנושים זריזים. אם כך – אנחנו מחפשים רעיונות לאוכל קל לעיכול, בריא, ומהיר הכנה. קל, לא?

למזלנו, אמא טבע יצרה בשבילנו מגוון מתחשב ביותר של מזונות שאפשר להניף מעליהם את השלט "מתאימים לילדים בחופש הגדול", בפשטות ובאהבה. את הבוקר אפשר (וכדאי!) להתחיל עם פירות: הם מכילים סוכרים שנותנים אנרגיה, אבל לא בכמויות ולא באיכויות של מזונות אחרים שילדים נוטים לאכול בבוקר, כמו קורנפלקס למשל. קוביות של מלון, אבטיח שהוכנו ערב מראש והונחו במקרר, או סלט פירות (בננה, פפאיה, אפרסק, למשל) יכולים לספק ארוחת בוקר נפלאה לכל דיירי הבית. למי שבכל זאת רוצה להוסיף קמצוץ פחמימות מורכבות יותר להארכת תחושת השובע – אפשר לשלב סלט פירות עם קצת גרנולה, ויוגורט.

הלאה, ארוחת צהריים, שלפעמים גולשת גם לערב (היות ומתעוררים מאוחר, הבוקר הופך לבראנץ' ונשאר זמן לעוד ארוחה אחת). גם כאן אפשר להסתמך על ירקות אורגניים כפתרון מעולה – תירס מבושל עם קצת מלח וחמאה יעשה את העבודה, וגם דלעת ספגטי (שכזכור כל מה שצריך הוא לבשל אותה, ולהוסיף קצת תיבול, או רוטב). ירקות בסיסיים (עגבניה, מלפפון, גמבה) חתוכים גס עם מה שנשאר מהלחם הישן הופכים לסלט פנצנלה בוריאציה מקומית. ירקות שלא מיועדים לסלט, כמו חציל, בטטה וכרובית – נכנסים לתנור בליווי שמן זית ויוצאים אנטיפסטי. עם קצת חמוצים על השולחן ורוטב טחינה – ארוחת הערב מוכנה.

בשביל אוהבי הנשנושים, ואלו שמכריזים שהם רעבים כמה דקות אחרי סיום הארוחה אפשר לשמור צלחות של פירות וירקות חתוכים במקרר, עד לארוחה הבאה.

 

קיץ נפלא לכולם!

 

לבריאות!

שלכם,

צוות הגינה

 

צפי לסלים השבוע:

צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):

מלפפונים

עגבניות

חסה

תפוחי אדמה

חציל

כרוב

פטרוזילה

קייל

דלעת

 

בסלי הירקות האורגניים הגדולים גם:

בצל

סלק

כוסברה

 

בסלי הפירות האורגניים:

חצי אבטיח

אשכולית

בננה

 

בסלי הפירות האורגניים הגדולים גם:

מלון

פומלית

 

 

 

 

 

 

 

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂