כמה רעיונות אופרטיביים לקראת אוגוסט
השבוע האחרון של יולי כאן. המדוזות התמקמו בים והשתלטו על כל חלקה טובה, המעלות במדי החום מסרבות לרדת מתחת לרף ה-35 לפני החושך, והחלק הכי דרמטי – הקייטנות עומדות להיגמר. לפי איזשהו כלל לא כתוב, רוב הקייטנות מתקיימות להן ביולי, משל באוגוסט להורים העובדים קיימים פתרונות קסומים כלשהם. חלק מוותרים מראש על הניסיון לג'נגל בין ילדים-עבודה-חום-בית ובורחים לחו"ל (עם הילדים, בדרך כלל, אבל הכוונה היא לפחות למצוא מקום קריר יותר ולקחת איזו הפסקונת מהמשרד).
חלק מביאים את הילדים למשרד (אם הקייטנה לא באה למוחמד, מוחמד מסביר את העניין למשאבי האנוש בארגון והם מביאים קייטנה למשרד).
חלק נענים לאתגר ואכן מנסים לג'נגל הכל, ובטח יוצאים מזה המון סיפורים נחמדים (כבר השבוע קיבלתי מחברה תמונה של תא אבקת הכביסה במכונה שמלא במזון כלבים, תחת הכותרת "האם אני יכולה להיות יותר עייפה מזה?"), אבל אנחנו כאן כדי לנסות להקל לכם על החיים לפחות בגזרת ענייני הכנת האוכל, כי מי כמונו יודע שזו משימה אינסופית (לצד הכלים והכביסה, כמובן).
היתרונות של הזמנת ארגז ירקות ופירות אורגניים שבועי הביתה הוא החיסכון בזמן (לא צריך להגיע לחנות – למרות שאתם תמיד מוזמנים לצ'ייסר מיץ ירוק!, לא צריך להרכיב הזמנה), וגם אוכלים בדיוק את מה שכרגע בעונה, טרי, ישר מהגינה, מתאים לעונה וטוב לגוף. יש גם את אלמנט ההרפתקנות וההפתעה שטמונים בקבלת ארגז "הפתעות", ולפעמים, במיוחד בתחילת הדרך, צריך להיעזר קצת בגוגל, או בחברים בעלי וותק קולינרי כדי להבין מה בדיוק העלים הירוקים האלו שקיבלתם.
החיסרון (הקטנטן!) הוא שכדאי להפעיל מעט לוגיסטיקה כדי להשמיש את התכולה בדרך הטובה ביותר. כאן יש כמה אפשרויות: את הירקות שמתאימים לסלט בסיסי (עגבניה, מללפון, חסה, גמבה, נבטים, פטרוזיליה, ודומיהם) מניחים בארגז הייעודי במקרר. משם קל לשלוף אותם בכל פעם שמכינים סלט, ובקיץ אפשר לעשות את זה בעצם בכל ארוחת צהריים או ערב. אם אתם אוהבים לגוון קצת, אפשר להוסיף לאותה מגירה גם כמה גזרים, כרוב, קולרבי ודומיהם.
למגירה נפרדת מכניסים את כל מה שלא ייאכל בצורתו הלא מבושלת, כמו: קישואים, חצילים, סלק (למרות שאפשר בכיף להכין ממנו קרפצ'יו נא), חתיכת דלעת ודומיהם. זו תהיה מגירת ה"פשטידה\גראטן\מרק". את התכולה שלה אפשר לאדות, לקצוץ, להוסיף מעט ביצים וגבינה צהובה (או את התחליף הטבעוני שלהם) והיידה – לתנור.
גם אלו שמקפידים על תזונה שמיטיבה עם הגוף לפעמים מאותגרים לשמור על שגרה כשהילדים בחופש וכמות הצפיות במקרר מזנקת לקראת הצהריים. מי שמעדיף לפתוח את הבוקר עם שייק טוב, ורוצה להציע גם לילדים לטעום, מוזמן לנסות את אחת מהאפשרויות הבאות: שייק אבוקדו קרמי, או שייק שוקולדי משביע. שניהם מתאימים גם לילדים בררניים, כי הם טעימים ממש וגם משביעים, כך שלפחות תוכלו להיות שקטים שעד שעת הבראנץ' (שמתחיל לקראת 12 כי לפני 10 הילדים ממילא לא מתעוררים) אין צורך לדאוג שיתחילו לאכול שטויות.
לצורך הכנת השייק הראשון, הכניסו לתוך הכוס של הבלנדר-מוט (או כל מכונה אחרת שבה אתם משתמשים) חצי אבוקדו קטן ובשל, בננה, כפית תמצית וניל, כוס חלב שקדים (אני לפעמים מחליפה בכוס מים עם שקדיה, שאת הכמות שלה אני קובעת לחלוטין "לפי העין", אבל זה משהו בסביבות ה-2 כפיות), כפית קינמון. ערבלו היטב, טעמו, צלמו את הבעת הפנים המופתעת מכמה שזה טעים ושלחו לחברים כדי שגם הם יציעו לבני הבית.
לצורך השייק השני הכינו בננה, שני תמרים, שתי כפיות קקאו וחצי כוס חלב – אפשר שקדים, שיבולת שועל וגם קוקוס, תלוי מה הטעם המועדף עליכם. יוצא סמודי שוקולדי טעים ביותר. בגרסה הסמיכה שלו (מוסיפים טיפונת פחות חלב) אפשר למזוג לכוסות ולקרר, יוצא סוג של "מעדן חלב" טעים ביותר, שנותן פייט לכל אלו שקונים בסופר. שיהיה קיץ קריר!
לבריאות!
שלכם,
צוות הגינה של מגי
צפי לסלים השבוע:
צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):
מלפפונים
עגבניות
חסה
כרישה
טימין
תפוחי אדמה
בצל
דלעת
גזר
בסלי הירקות האורגניים הגדולים גם:
כרוב
פטרוזיליה
תירס
בסלי הפירות האורגניים:
אבטיח
בננות
מנגו
בסלי הפירות האורגניים הגדולים גם:
מלון
ענבים
חדש!! סל הירוקים:
קייל
תרד ניו זילנדי
עוד סוג של חסה
כוסברה
נבטים
נענע
בצל ירוק
שמיר