HE

EN

גרנולה – אושר בשקית

לפעמים מתחשק לי לקחת הפסקה מהכתיבה על פירות וירקות, אז מידי פעם אני מציצה במזווה של הגינה וכמעט תמיד מחכה לי שם הפתעה נעימה. השבוע רציתי לגוון, הצצתי במזווה ונפגעתי – ראיתי את סדרת הגרנולות המופלאות של אליעזר ורוז ממשק שורשי ציון. מיד  ידעתי מה הולכת להיות ארוחת הבוקר הבאה שלי וכמובן, מיד ידעתי למה אקדיש את הטור השבועי שלי.

אז מה זה בכלל גרנולה, אני מניחה שיצא לכם לפגוש את הקונספט, אך מה יש בתערובת הבריאה והטעימה הזו ואיך ולמה היא באה לעולם?

אז ככה, יש כמה טוענים לכתר, אך מי שהנציח את הגרנולה והעניק לה את השם היה רופא אמריקאי בשם ג'יימס קיילב ג'קסון שניהל סוג של בית הבראה במדינת ניו יורק.

בשנת 1863 התחיל ד"ר ג'קסון להגיש לאורחים ולמטופלים בסנטוריום שלו תערובת של שיבולת שועל ואגוזים, התערובת עברה קלייה קלה שהפכה אותה לקראנצית ומהר מאוד היא צברה אוהדים רבים ויצאה מגבולות הסנטוריום של ג'קסון אל העולם הרחב.

כן, אפשר לומר שהגרנולה נולדה כמזון בריאות. מהר מאוד נוצרו לה הרבה מאוד גרסאות שכללו תערובות אגוזים שונים ובהמשך פירות יבשים או שוקולד. אבל העיקרון זהה שיבולת שועל ואגוזים ואז לערבב עם חלב (או תחליף חלב) או יוגורט וזה ממש יאמי.

מה לגבי שאלת ההמתקה? ובכן, אני אשמור על עמימות בסוגיה, רק אציין שאם מתחשק לכם להוסיף כף סילאן או דבש לתערובת הגרנולה שלכם, אני לא אוציא נגדכם צו הרחקה.

כיאה ל'מזון בריאות' יש לגרנולה לא מעט יתרונות בריאותיים: גרנולה עשירה בסיבים תזונתיים המסייעים למערכת העיכול, כמו גם בוויטמינים ומינרלים. מחקרים מצביעים על כך שגרנולה עם שיבולת שועל מלאה גם יעילה בהורדת רמות הכולסטרול הרע. 

יש בטח מיליון מתכונים וסוגים של גרנולה, מן הסתם לא טעמתי את כולם – אך מבין העשרות שכן טעמתי הגרנולות של אליעזר ורוז משורשי ציון בוודאות עומדות על הפודיום.

זה מקום לדיוק קטן, אם אתם זוכרים אז ג'קסון קלה את הגרנולה שלו. אך יש גישה הגורסת שחבל להכניס את התערובת הבריאה הזו לתנור ועדיף להסתפק בייבוש שמש ולהימנע בטמפרטורה גבוהה ישירה שפוגעת בערכים הבריאותיים של הגרנולה. הגרנולות הנפלאות של שורשי ציון, שייכות לקטגוריה הזו שהרבה פעמים ידועה בשם: מוזלי.

גאוותם של אליעזר ורוז משורשי ציון בכך שכל המוצרים שלהם שייכים לקטגוריות ה-Raw food, כולם מבוססים על חומרי גלם ממקור אורגני והם נהדרים כל הסדרה מבוססת על כוסמת מונבטת פריכה והיא כוללת את: סופר ברי (עם פירות יער), גרנולה תמר ואגוזי מלך וגרנולה קקאו ואגוזי לוז.

היי, אנחנו מחכים לך 🙂