שבוע טוב!
החורף טרם ממש הגיע, אך השאלה: "מה זה העלה הזה שקיבלתי…?" חוזרת ליום יום שלנו 🙂
אני עדיין משקה 🙁 אך הימים הקצרים ומזג האוויר הנוח יוצר תנאים ממש טובים לירוקים. היום, מורה נבוכים לירוקים. רק קודם כל- אנא עזרו לנו לסגור את החודש!!!!
חודש נובמבר מסתיים ואנחנו עומלים על חיוב כרטיסי האשראי שלכם על כל קניות החודש.
מזכירה לכם שאתם מקבלים 2 חשבוניות. חשבונית אחת על ירקות, פירות ונבטים שאינם חייבים במע"מ. והשנייה על דמי המשלוח ותוצרת יבשה החייבים במע"מ.
משלמים באשראי- אם לא קיבלתם 2 חשבוניות קבלה, סימן שלא הצלחנו לחייב אותכם!!! אנא צרו קשר.
אפשר לראות פירוט של כל ההזמנות והתשלומים שלכם, אם תיכנסו לחשבון שלכם באתר שלנו, תחת הלשונית: "דו"ח הזמנות ותשלומים". בבקשה וודאו שהיתרה בסוף הדף היא 0 ושכרטיסכם מאוזן. אם לא מופיע 0 כנראה שלא הצלחנו לחייב את כרטיסכם, אז אנא צרו אתנו קשר להסדיר זאת.
אם קיבלתם 2 חשבוניות מס (שאינם "חשבונית מס קבלה") זה אומר שאין לנו את פרטי האשראי שלכם. במקרה כזה אנא הסדירו זאת בצורה המועדפת עליכם וצרו קשר.
אנחנו תמיד בעומס עבודה ותמיד סומכים עליכם 🙂 תודה!
מורה נבוכים לירוקים העליים שלנו
העלים הירוקים השונים מאוד עשירים, מזינים ומחזקים וכמעט תמיד מכילים כמות נכבדת של ברזל, סידן וויטמינים C ו A .
כמעט את כולם ניתן לאכול ככה, טרי, בסלט או בסנדביץ וגם להקפיץ, לאדות ולבשל. ניתן להחליף בין סוגי העלים במתכונים באופן חופשי!!! הנה מלא מתכונים שלנו (אתם תמיד מוזמנים לשלוח לנו להוסיף)
והינה עוד על עלים בכלל ועוד ויש אפילו עוד…
איזה מגוון !:
טטסוי – נקרא גם כרוב סיני שטוח, או כרוב כפית, חדש יותר בארצנו. בן למשפחת סוי השייך למשפחת הכרוביים או החרדלים.
טעמו טיפה חרדלי אך כלל לא חריף. מגיע אלינו מהמזרח שם אוהבים להקפיץ אותו. בארץ ניתן למצוא את עליו הצעירים בתערובת בייבי לפעמים.
תרד תורכי – מוצאו של התרד הינו כנראה מרכז אסיה והוא מכונה "עשב התבלין של פרס" . חזק בחלבון ביחס לעליים אחרים. אהוב על פופאי, למרות שאינו מקנה כוחות על J מקור זה כנראה מגיע מטעות במיקום הנקודה העשרונית. תפס את מקומו טוב טוב כמעט בכל מטבחי העולם. ALA FLORENTINE היא אמירה שבאה לומר שהמנה מגיעה עם תרד. כבוד!
תרד ניו זילנדי – יליד אוסטרליה וניו זילנד ומכאן שמו, אך בכלל שייך למשפחה אחרת מהתרד. הוא מהווה תחליף טוב לתרד, בעיקר בגלל שמעדיף את החודשים החמים בהם התרד חסר הוא הירוק היחיד שאינו מומלץ לאכילה טרי. תמיד כדאי לחלוט ולשטוף במים קרים לפני השימוש.
חרדל אוסקה – עלים יפיפיים סגולים אדומים. מרקם העלים נשאר עדין גם כשבוגרים. חריפים ותורמים עניין וטעם לכל סנדוויץ או סלט. בישול יעדן את טעמו.
מיזונה – עלי חרדל עדינים ומתקתקים. תורבתו כבר בעת העתיקה ביפן. ממש מתאימים להכל ולכן מקבלת מקום של כבוד כמצע למנות רבות. נמצאת הרבה בתערובות הבייבי.
קייל – האמאמא של הכרוב, בעלת אותו שם לטיני ונחשבת למזון על! יש בה פי 7 בטא קרוטן מאשר בכרוב. נחשבת כיום למעדן, אך בתחילת דרכה גודלה כתוספת מזינה וזולה לתפריטים הדלים של העבדים באמריקה וגם באנגליה בזמן מלמת העולם השנייה.
מנגולד – ממש אותו זן כמו הסלק, השורש, אך אינו מגדל שורש גדול אלא משקיע בעלים רחבים, גדולים ובשרניים יותר. בדר"כ צמחי המנגולד בגינה נשארים כמה עונות, אם שורדים את הקיץ. פעם אחת תוך מלחמת עקירה של צמח וותיק במיוחד בגינה, גיליתי שורש מאוד מעובה, לבן ובעל צורה לא סימטרית בכלל – טעמתי אותו, הוא היה מתוק ממש כמו אחיו הסלק ונאכל טרי על המקום!
בכדי להפיק את המקסימום מהעלים שלנו, כדאי תמיד:
– לאחסן אותם בקירור לפני ההכנה. כשיגיעו רטובים, מהגשם הרצוי :), זכרו לייבש לפני אחסנה, בכדי למנוע רקבון.
– לשטוף אותם רק לפני ההכנה, כאשר הם שלמים.
– לאכול אותם חיים ולקצר את משך הבישול.
מקווה שעשיתי קצת סדר בירוקים. אתם תמיד מוזמנים לשאול על יצורים לא מוכרים שמגיעים אליכם J
כל העלים כמובן ישמחו לגשם!
אנא הצטרפו לבקשות, שירים, ריקודים, תפילות, נדנודים, התעקשויות… שירדו עלינו מים מתוקים מהשמיים…
שבוע מזין ושמח לכולם!
לבריאות,
מגי וצוות הגינה
צפוי לנו בארגזי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):
מנגולד
בטטות
בצל
חסה
מלפפונים
פטרוזיליה
פלפלים
קולורבי
לימון
דלורית
בסלי הירקות האורגנייים גם:
קייל
כוסברה
תפוחי אדמה
בסלי הפירות האורגניים:
תפוזים
קלמנטינות
אשכוליות
בגדולים גם:
פומליות
בננה