שבוע טוב וחג שמח!
חנוכה הוא מהחגים האהובים עליי. תמיד מגיע בימים שיש בהם הכי פחות אור בחוץ. היום הקצר של השנה היה לפני מספר ימים ב 21.12
הוא לא עוצר לגמרי את השגרה, אך ממלא בעושר עונתי, לפני האיטיות של קור החורף. מסמן את סוף מסיק הזיתים וסוף גידולי הקיץ בגינות ושדות שבשטח פתוח וממלא בחגיגות ושמחה… לזה אני קוראת "אור".
איזה מגוון עכשיו יש!!!
תרגמו את זה ללעטקסים. את התפו"א המרכיב העיקרי בלביבות שלנו, קולומבוס גילה באמריקה הרבה אחרי תקופת המכבים….
שלבו בנוסף אליהם גם בטטות, דלוריות, נבטוטי עדשים, בצלים , שלל עלים – הם כ"כ מוסיפים להם. מניחה שגם המכבים, שהיו חקלאיים אכלו לעטקסים של עדשים, חובזות, תרד, מנגולד… הנה ארכיון של מתכוני הלביבות שלנו (מהמאכלים האהובים עלי!)
לכבוד החנוכה, לביבות אורגניות מסוגים שונים. זיכרו:הכי נכון לטגן בשמן קוקוס!!!
מוזמנים לשלוח לנו מתכונים ונשתף את כולם בהם 🙂
חנוכה שמח, מאחלת לכולנו הרבה הרבה אור וחום בנשמה ורטיבות בחוץ.
שלכם ולבריאות,
מגי וצוות הגינה
בסלי הירקות האורגניים (שמתאימים כולם ללביבות חוץ מהחסה והעגבניות) צפוי:
בטטות
בצלים
גזר
דלעת
חסה
שומר
מלפפונים
מנגולד
עגבניות
נבטים/ פטרוזיליה
בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:
כרוב
סלק
תפוחי אדמה
פאקצ'וי
בסלי הפירות האורגניים:
בננות
תפוזים
קלמנטינות
פומליות
בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:
תפוחי עץ
ופפאיה