פירה ארטישוק ירושלמי- ממטבחה של פיליס גלזר
מצרכים (ל-3 כוסות):
1 ק"ג ארטישוקים ירושלמיים
4 כוסות חלב (אפשר דל שומן)
4 שיני שום שלמות מקולפות
מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף חמאה או שמן זית כתית מעולה (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
מחממים את החלב עם השום על אש קטנה. מקלפים את הארטישוקים, שוטפים ומחליקים ישר לחלב. מבשלים בסיר מכוסה כ-25 דקות או עד שהארטישוקים רכים. מוציאים מהחלב בעזרת כף מחוררת ושמים במעבד מזון. טוחנים ומוסיפים מעט מהחלב, אם יש צורך. מתבלים במלח ופלפל.
גיוונים: אפשר להוסיף לבישול גם קוביות תפו"א או בטטה. אפשר לתבל עם טימין טרי או יבש. אפשר להעשיר את הטעם עם חמאה או שמן זית.