HE

EN

התגעגענו אלייך, אנונה אורגנית , סלי פירות אורגניים

מנגו-בננה-ומלון בפרי אחד

אנונה אורגנית, פירות אורגניים, הגינה של מגי
הנה, היא הגיעה אלינו שוב. חיכתה שנתגעגע טוב-טוב, שאלה אם אנחנו מוכנים לקראתה, ורק כשהיתה בטוחה שהגיעה השעה – היא נקטפת היישר אלינו. טעם נפלא של מנגו, בננה, אולי קצת אגס והכל במתיקות מעודנת, וארוז בצורה חמודה של לב אליפטי וירקרק, עם בליטות שמזכירות קצת אצטרובל. כבר ניחשתם שאני מדברת על האנונה?

מארק טויין כנראה ממש אהב אנונות, כי הוא הכריז שזה הפרי הטעים ביותר עלי אדמות. אני לא בטוחה שיצא לו לנסות אננס, גויאבה או ליצ'י לצורך השוואה, אבל אני מסכימה שלאנונה יש טעם נפלא וייחודי. היא מגיעה אלינו מהאיזורים הסאב-טרופיים של אמריקה: אקוודור, צ'ילה, ופרו, שם אוכלים אנונות בהמוניהן, בערך כמו שאנחנו מנשנשים פירות סברס ותמרים בלי להתרגש (גם בהודו מתענגים על אנונה, וגם באיי הבהאמה, באפריקה, בפלורידה…). העץ הוא עונתי ונשיר, ובחורף הוא עומד במערומיו, כל כולו, המתנשא לגובה המרשים של 3-6 מטר. אנונה אורגנית היא סימן מובהק שהסתיו כבר כאן ושרוחות קרירות ראשונות כבר החלו לנשב, ובדרך כלל היא מלווה אותנו עד לסיומו של הסתיו ומניחה לנו להתגעגע אליה שוב, עד בוא הסתיו הבא.

יש לה עונה קצרה בדר"כ- אז מהרו אם לא תרצו לפספס!

אנונה אורגנית, פירות אורגניים, הגינה של מגי 

איך בוחרים אנונה טובה? קצת כמו שבוחרים אבוקדו טוב: מתחילים ממראה הקליפה. קליפה של אנונה אורגנית צריכה להיות בלי כתמים (שמעידים שהיא נחשפה למנות קור קיצוניות יותר מאלו שהיא אוהבת, כלומר סביר להניח שהיא היתה בהקפאה. עץ האנונה אמנם טוב בלשרוד שנת בצורת, אבל מנות קור הוא אוהב הרבה פחות). שוטפים, חוצים לרוחב עם סכין, מוציאים את הגרעינים השחורים ואוכלים בהנאה עם כפית… מי שאוהב לעשות ניסויים בוטניים בבית יכולה להנביט את הזרעים, היות והם נוחים מאוד להנבטה ותוך חודש בערך כבר יציגו בגאווה נבט קטן וירקרק. אפשר לגוון בשימושי הזרעים – לשחק איתם 5 אבנים, להכין עבודות יצירה – רק לא לאכול אותם, כי הם רעילים.

אנונה אורגנית, פירות אורגניים, הגינה של מגי 

מי שמסוגל להתאפק ולא לטרוף את כולה מיד, יכול לשמור אותה יום-יומיים על המדף, או עד שבועיים במקרר (בחלק הפחות קר שלו, במדפים העליונים ולא צמוד לדפנות המקרר). מי שפחות טוב בדחיית סיפוקים, יכול לאכול אותה כמו שהיא (שזו הצורה הכדאית ביותר ששומרת הכי טוב על הערכים התזונתיים שלה), או לצרף אותה למתכון. בגלל בהמתיקות והמרקם מכינים ממנה המון קינוחים מעולים מאנונה אורגנית, חלק מצאתי פה.

 

פרי אורגני בשל וטוב לא צריך תירוצים כדי להיאכל בהנאה, אבל בכל זאת, אם אתם רוצים לדעת בפירוט כמה טוב אתם עושים לגוף שלכם באכילת אנונה עסיסית ובשלה, דעו שמדובר בפרי שמסייע לגוף להתמודד עם מצבי לחץ, הפרעות קשב וריכוז, בעיות זיכרון, להלחם בגידולים סרטניים, סוכרת, והוא גם מלא בכל טוב: ויטמינים B,C, סידן, מגנזיום, אשלגן. לבריאות ובתיאבון!

ושיהיה לנו "אחרי החגים" מוצלח ומלא התחדשות ואופטימיות.

לבריאות!

שלכם, צוות הגינה ומגי

 

צפי לסלי הירקות האורגניים שלנו (טיוטה בלבד):

מלפפונים
עגבניות
חסה
תרד תאילנדי
רוקט
תפוחי אדמה
דלורית
חצילים
דלעת

בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:

צנונית
טטסוי
סלק עלים
כוסברה

בסלי הפירות האורגניים:

תפוזים
מלון
תפוחי גרני סמית בהסבה

בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:

אגסים
בננות

היי, אנחנו מחכים לך 🙂