HE

EN

סיידר תפוחים מקומי וטבעי (לא אורגני)

שבוע טוב!
השבוע אני מעבירה את רשות הדיבור לחמוטל ותומר שמייצרים סיידר תפוחים מתפוחים בלבד 🙂

 

מייצרים סיידר טבעי לאורגני עד הבית

"התפוחים של חמוטל ותומר" הוא בית ייצור המעבד תפוחי עץ ופירות קיץ נוספים במושב גבעת יערים. אנו סוחטים מיץ תפוחים טבעי וממנו מייצרים סיידר תפוחים אלכוהולי. הקמנו את המיזם כמפעל עונתי וזוגי – של חמוטל ותומר. הרומן שלנו עם תפוחי עץ החל בשנת 2013 כאשר עבדנו בענף החקלאות של קיבוץ צובה. ראינו את כמויות הפרי הנותרות על האדמה לאחר הקטיף. מסתבר שאיסוף הפרי ושליחתו למפעלים אינה "כלכלית" ובשל כך טונות רבות של פרי באיכות מעולה מתבזבזות והופכות למפגע חקלאי. לכן החלטנו לעשות מעשה ולהקים מפעל קטן לעיבוד פרי. מבחינתנו זו הייתה דרך טובה לעבוד יחד ולהישאר קרובים לקרקע ולעולם החקלאי.

מייצרים סיידר טבעי לאורגני עד הבית

אנו משתמשים בתפוחים הגדלים בקיבוץ צובה – ה"דלישס" הזהוב והמתוק וב"גרנד סמית" החמצמץ – להכנת הסיידר האלכוהולי. הסיידר עשוי מ-100% תפוח ללא חומר משמר או חומרי טעם וריח וזאת בשונה מאוד ממוצר תעשייתי המבוסס על מהילה של רכז תפוח, הוספת אלכוהול נקי, איזון הטעם בחומרים שונים, גיזוז ב-co2 וכו'. בבית הייצור שלנו התפוחים נאספים, נשטפים, מנוקים וממוינים – והכל על ידנו. לאחר מכן נסחטים למיץ ובתהליך תסיסה וניקוי של כמה שבועות הופכים לסיידר אלכוהולי. הטעם הוא תוצאה של שילוב זנים שונים והאלכוהול נוצר בתהליך מסוכר הפרי עצמו. סיידר התפוחים הוא למעשה בירת תפוחים בריכוז של 5% אלכוהול. טעמו של הסיידר מתקתק יותר משל בירה ותחושתו קלה יותר.

אנו מזמינים אתכם לטעום ולנסות את הסיידר שלנו הנעשה באהבה ועם הרבה מגע יד אדם.
בברכה
,התפוחים של חמוטל ותומר",
חמוטל ותומר

מייצרים סיידר טבעי לאורגני עד הבית

 

ובתוך כל ההתחלות …השבוע רק צפי לתכולת סלי הירקות והפירות האורגניים שלנו.
שיהיה שבוע שמח וקל!
לבריאות!
מגי וצוות הגינה

צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):

תירס!!!!
תפוחי אדמה
בזיליקום
מלפפונים
עגבניות
בטטות
בצלים
דלעת
חצילים

בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:

פטרוזיליה
שעועית
דלעות ערמונים

בסלי הפירות האורגניים:

אגסים
ומנגו

בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:

אבטיח אישי
וענבים

היי, אנחנו מחכים לך 🙂