HE

EN

אז מה אוכלים עכשיו?

זהו, פסח מאחורינו. זה לא שכבר לא צריך לקושש פירורי מצה מכל רחבי הבית – המצות משום מה נשארות כאן הרבה אחרי החג עצמו.

אחד הילדים שאל, במהלך ההכנות לפסח, מה ההיגיון לקושש את כל פירורי החמץ האלו רק כדי לקבל במקומם פירורי מצה, אבל לפחות אפשר ליהנות מלחמניה טובה ולהתענג על עוגה בחושה ליד הקפה. אפשר להכין עוד חרוסת אם ממש מתגעגעים לטעם, אבל סביר להניח שפחות אנשים ירצו להכין חזרת בלי שיש צלחת פסח באופק, ואפשר לנשום לרווחה מכל נסיונות האלתור האלו של להכין ארוחת צהריים טעימה, משביעה ובריאה – במעורבות מצות. מכאן והלאה יזדחל- יתגנב אלינו לאט לאט הקיץ, ולמרות שלא ניתנה לי הנבואה (אולי בגלל שמעולם לא ביקשתי, כמו בבדיחה ההיא) יש לי תחושה שהגשם שפקד אותנו ביום שבת האחרון הוא כנראה המלקוש. היות וכבר עברנו לשעון קיץ, והימים מתארכים – עכשיו גם נרגיש איך הם מתחממים.

אז לפני שייגמר לנו האביב ויגיע הקיץ במלוא תפארתו והדרו, כדאי לנצל את העונה ולאכול את מה שגדל עכשיו ולא יהיה אחר כך, מה שמשתלב בדרך כלל בתבשילים ומאכלים שמייחדים את האביב. הדוגמא הראשונה שאני חושבת עליה הוא השום הירוק האורגני. הוא דומה לבן דודו השום היבש – אבל בעל טעם רענן ועדין יותר. הרבה יותר נעים לקצוץ אותו ביד נדיבה לתוך הסלט (וגם לאכול אותו אחר כך). ברוחה התקופה כדאי גם לזכור את התכונות האנטי- חידקיות והאנטי פטרייתיות שלו, בנוסף לשורה ארוכה של יתרונות אחרים שהוא מביא איתו– מניעה של מחלות לב וכלי דם, איזון הכולסטרול, מניעת ריח רע מהפה ותורם להקטנת התפרצויות אקנה.

עונת האביב זו גם עונת השקדים הירוקים. אחרי שהתפעלנו מהפריחה של השקדיה– זה הזמן לקחת חופן שקדים ירקרקים, לחלוט, לקצוץ (או בסדר ההפוך), לצרף אליהם קצת מהשום הירוק שהזכרנו לפני רגע, להוסיף קצת לימון ועוד כמה עלים ירוקים בשביל הטעם (כמו למשל עלי בייבי אורגניים), המתפנקים מוזמנים להוסיף גם חופן נבטים קראנצ'יים– ויש לכם סלט אביבי לתפארת. אפשר גם לחלוט את השקדים הרבה יותר, או אפילו לבשל, ולהוסיף למאכלי אורז, ואפשר גם לשמר אותם במי מלח – הם נשארים קראנצ'יים וכיפיים בתור חטיף. 

מה עוד? זה הזמן להתייחס לכל הירוקים, שעכשיו עדיין פריכים וטעימים ונמצאים במלאי, אבל ככל שיתקדמו אלינו ימי החום הם יתחילו לצמצם נוכחות. מגוון חסות – הרגילה, חסת המשי בשני צבעים וגם אחרות – לערבב בקערה גדולה גדולה, להוסיף רוטב עשיר ולזלול. הקייל, התרד לצורותיו, אפילו עלי הצנונית – כולם טובים להפצה, לסלטים (התרד קצת פחות) ולהכנת פסטו. לגבי התרד – אם נשארו לכם מהפסח לא רק מצות אלא גם עלי אורז (העיגולים הלבנים האלו, שמשרים במים כדי לרכך אותם ואז עוטפים בהם מלית) – תרד מוקפץ, עם שום ירוק טרי (כן, כן, גם כאן כדאי להוסיף אותו) עם או בלי גבינה מלוחה יהיו שילוב נהדר.

 

אמנם יש עוד זמן, אבל לקראת שיא הקיץ ינטשו אותנו גם המלפפונים האורגניים, ויפנו את מקומם לאורחי הקיץ הדומים להם מעט בטעם –הפאקוסים. לכן, מי שמאוד אוהב מלפפונים, מוזמן להנות מהם עכשיו, כל עוד הם מבסוטים ממזג האוויר, קראנצ'יים ושמנמנים. אפשר לחתוך אותם לתוך הסלט הישראלי המסורתי, ואפשר גם עם אצות בסגנון יפני עם קצת סויה ושמן שומשום ובצל ירוק.

למי שלא מוכן לסבול את הגעגוע בקיץ, וגם רוצה להתסיס לעצמו משהו טעים (תמיד מומלץ) – אפשר כמובן לשמר כמה מלפפונים בצנצנת (אם לא זרקתן את כולן בנקיונות הפסח). אם אתם מאוד אוהבים לשמר ולצנצן– אפשר גם להוסיף צנצנת של כרוב כבוש (הכרובים של סוף החורף הם הכי טובים למטרה הזו) וצנוניות ישרתו אתכם בהכנת קימצ'י. לא חייבים למלא אחרי הוראות הכנה שאתם מוצאים במלואן בנוגע לקימצ'י היות והם בדרך כלל כוללים כמויות חריף שיכולות להספיק לכפר קמבודי קטן, וזה יוצא טעים גם עם מעט חריף ולפעמים גם בכלל בלי.

לבריאות!

שלכם,

צוות הגינה של מגי

 

צפי לסלים השבוע:

צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):

מלפפונים

עגבניות

חסה

תפוחי אדמה

דלעת

בצל

כוסברה

תרד

סלרי

 

בסלי הירקות האורגניים הגדולים גם:

קולרבי

פטרוזיליה

קייל

 

בסלי הפירות האורגניים:

בננה

תפוז

תפוח

 

בסלי הפירות האורגניים הגדולים גם:

אשכולית אדומה 

קלמנטינה

ארגז ירקות אורגנים:

קייל

שורש סלרי

מגולד

שמיר

סוג של חסה

נבטים

בצל ירוק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

השבוע נתתי ביס באפרסמון שהיה כתום בצורה מטעה. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂