ברוכים הבאים לחודש אוגוסט, הידוע בכינויו "רק עוד 30 ימים עד ספטמבר"…
וכשיגיע, אפשר יהיה לספור את הימים עד סוכות, שכידוע הוא זמן וסגולה טובה לשבירת השרב ולרוחות בריזה ראשונות שמצביעות על כך שעוד קיץ שרבי מאחורינו.
המדוזות תכף הולכות, אנחנו באמצע החופש הגדול, לטוב ולרע, וחם – אוי כמה חם בחוץ. בכל פעם שהחזאי אומר "גל חום" או "שרבי" או שניהם ביחד עם המילה "קיצוני" בסוף, נכמר בתוכי משהו על הצמחים שבחוץ, אלו שיראו לי עד כמה באמת חם להם בעלים נבולים וגבעולים חסרי טונוס.
היו טובים אל הגינה הפרטית שלכם בימים האלו, השקו היטב ממש מוקדם בבוקר ואחרי רדת החום (רק בלי להשאיר שלוליות בוציות לטובת היתושים) ואמרו להם כמה מילים טובות, לירוקים שגדלים שם בשרב.
ובינתיים, כמה דברים שכדאי לזכור כדי שהקיץ יעבור יותר בכיף. הראשון שבהם, הוא בעניין השתיה. חשוב לשתות, כשחם מאוד אפילו חשוב מאוד לשתות, אבל לא כולנו עושים את זה, ובטח שלא מספיק.
מה עושים? מכינים משהו טעים – אפשר שייק, קמבוצ'ה או מיץ כמו שכבר סיפרתי לכם, אבל אפשר גם יותר פשוט – מה שנקרא "מים בטעמים", אבל בלי כל הסוכר (אלא אם כן החלטתם להוסיף אותו לשם על דעת עצמכם). לוקחים קנקנן מים טעימים עם קוביות קרח, ומוסיפים לשם כמה פלחי פירות – כמה פלחים של לימון או ליים וכמה עלים של לואיזה הם הקלאסיקה, אבל גם פלחי אפרסק, או קצת ענבים חתוכים, פלחי אבטיח או קיווי גם יעשו עבודה נהדרת בלהוסיף טעם ועניין למים. וכידוע – קרוב אל העין, קרוב אל הלב. הניחו את הקנקן בטווח ראייה וקחו הפסקות שתיה במהלך היום.
הטריק השני נקרא "הקפיאו אותם". תפסו כל מה שבר הקפאה, ושמרו קצת ממנו בפריזר, זה יעזור מאוד בשעות החום הקשות. מה מקפיאים? ענבים על קיסם (אפשר גם בלי הקיסם כמובן) – לקבל ארטיק אקספרס; מיץ מהאבטיח שנשאר, עם קצת מיץ ליים, בתוך התבניות של הארטיקים; בננות שעומדות להתקלקל (בקיץ קשה מאוד לנהל את הלוגיסטיקה הזו של הקניות – הפירות שמחוץ למקרר מתקלקלים מהר מאוד) לקלף, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
אם נמאס מהמנגו ועדיין נשארו כמה פירות בסלסלה – לקלף, לחתוך לקוביות ולהקפיא גם כן. בבוא היום מוציאים, מכניסים לבלנדר עם עוד כמה רכיבים (למשל – מיץ או חלב קוקוס, שברי קקאו נא, אננס טרי) ומקבלים שייק מרענן ונהדר. במקרה של הבננות, אפשר גם לא להוסיף להן כלום – עדיין תתקבל גלידת בננות נפלאה. אפשר גם להוסיף להן קצת טחינה, סילאן ותמרים, למזוג על גבי יוגורט קפוא ולהזמין חברים טובים באמת להתענג ביחד.
עוד משהו שכדאי לזכור, זה "פחות הוא יותר". בקיץ מתחשק לבשל פחות (ולמי יש כוח בכלל לחשוב על זה במיוחד כשהילדים בבית), ולגוף מתחשק גם אוכל פשוט יותר וקליל. לכן – קלחי תירס לכשעצמם הם ארוחת ערב לכל דבר, בדיוק כמו שאבטיח חתוך לצד מלון ואשכול ענבים הם ארוחת בוקר לכל דבר.
למי שאוהב להתחיל את הבוקר עם שייק ירוק, אפשר לנסות שילובים פשוטים למדי כמו אבטיח, ליים והמון ירוקים (לי לפחות זה היה טעים), וגם בגזרת הסלטים אפשר לפשט – עגבניות פרוסות עם עלי בזיליקום, חוץ ושמן זית זה יופי של סלט (ובשביל הגיוון וההשקעה אקסטרה – אפשר להוסיף מספר סוגים וצבעים של עגבניות לחגיגה
שלכם,
צוות הגינה
צפי לסלים השבוע:
צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):
מלפפונים
עגבניות
חסה
תפוחי אדמה
בטטה
חציל
דלעת יפנית
קייל
פטרוזיליה
בסלי הירקות האורגניים הגדולים גם:
תרד
כוסברה
כרוב
דלורית
בסלי הפירות האורגניים המוגדלים (חדש – 70 שח):
בננה
ענבים
תמרים
מלון
בסלי הפירות האורגניים הגדולים גם (חדש – 100 שח):
חצי אבטיח
אגסים
ארגז ירקות אורגנים:
סלרי
כרישה
שמיר
סוג של חסה
נבטים
בצל ירוק