ככלל אנחנו משתדלים שרוב התוצרת שאנחנו מביאים לגינה היא תוצרת מגידול או ייצור מקומי. אך יש מקרים שזה לא מתאפשר, כמו למשל במקרה של סירופ מייפל.
המייפל הוא אמנם עץ השייך למשפחת האדר וניתן לפגוש בארץ קרוב משפחה שלו בשם האדר הסורי. למרבה הצער זה לא הזן שממנו מפיקים סירופ מייפל.
לכן, במקרה הזה החלטנו ללכת ישר למקור ולהביא לכם סירופ מייפל אורגני משובח במיוחד ממעצמת המייפל הבלתי מעורערת – קנדה. כדי להבין כמה העץ הזה משמעותי עבור הקנדים לא צריך ללכת רחוק. מספיק להציץ בדגל שלהם, אתם מכירים אותו, הדגל עם העלה האדום במרכז. העלה הזה הוא עלה של עץ מייפל.
העובדה שקליפת זנים מסוימים של מייפל (ובראשם 'מייפל הסוכר') מכילה נוזל מתוק גילו הילידים של צפון אמריקה מקדמת דנא. הם השתמשו ב"מים המתוקים של העץ" כדי לבשל ואפילו לשמר בשר ועד היום הוא משמש בקולינריה המסורתית של חלק מהשבטים בקנדה ובאזורים של צפון ארצות הברית.
טכניקות האיסוף היו מגוונות, אך בדרך כלל נעשה פשוט חתך דמו האות V בקליפת העץ והנקטר שניגר ממנו היה נאסף לכלי (שהרבה פעמים היה עשוי מדלעת מיובשת).
כשהגיעו לאזור המתיישבים הראשונים מאירופה הם גם נחשפו לפלא הזה (צריך לזכור שבמאות הראשונות אחרי 'גילוי' אמריקה סוכר היה עדיין מוצר יקר ערך ברוב אירופה). הדיווח המערבי הכי קדום שיש לנו על איסוף מייפל מגיע ממתיישב צרפתי שהיה עד לאיסוף כזה ב-1567.
החל מראשית המאה ה-18 איסוף מייפל מתואר כמנהג נפוץ גם בקרב המתיישבים האירופאים שהמציאו התקן מיוחד שהיו קודחים בעץ ובעזרתו חולבים את עץ מייפל.
את הנוזל הזה היו מרתיחים עד לנקודת השבירה של הסוכר, באופן שמאוד מזכיר הכנת קרמל, והרי לכם 'סירופ מייפל'. בגדול ככה, פחות או יותר, מכינים סירופ מייפל גם היום.
בשנת 2016 מישהו חישב כמה עצי מייפל מצוידים בברז חליבה נמצאים בקנדה והגיע למספר הבלתי נתפס של 47 מיליון עצים שגדלים בכמעט 12,000 חוות ומטעים לגידול מייפל.
כן, הקנדים אוהבים סירופ מייפל ולא רק הם. מדובר באחד ממוצרי הדגל של היצוא הקנדי וגם אני אוהבת מאוד מייפל. בעיקר את זה האורגני שאין בו תוספות סוכר, הוא מספיק מתוק, אך יש לו גם טעם וארומה עמוקים שאין בסוכר רגיל. הוא כמובן הולך עם פנקייקים וופלים, אבל אני גיליתי שאפשר לעבוד איתו באופן יותר יצירתי ולעיתים אוסיף מעט מייפל גם לצלי בשר או עוף. אז, הכינו עצמכם לחורף בניחוח קנדי, הוסיפו לארגז הבא בקבוק סירופ מייפל, כמו שסירופ מייפל צריך להיות. אני מבטיחה שלא תתחרטו.